Foto: KNR / Paarnaq Hansen

Sara Olsvig Lars-Emil Johansens politiske fnidder-fnadder

Inuit Ataqatigiit finder Formanden for Inatsisartut, Lars-Emil Johansens kritik af både sammensætningen af Naalakkersuisut-koalitionen samt fordelingen af ansvarsområder, højst upassende.

I Sermitsiaq i fredags kritiserede Lars-Emil Johansen at Siumuts formand Kim Kielsen havde afgivet to Siumut-Departementer - Socialområdet og Fiskeri - til henholdvis Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq.

- Naalakkersuisuts ressortfordeling er stemt igennem af Inatsisartut og det bør Formanden for Inatsisartut have større respekt for, skriver Inuit Ataqatigiits formand Sara Olsvig i en kommentar til striden mellem de to Siumut-topfigurer.

- De ansvarsområder IA har overtaget, er valgt med omtanke, understreger hun. Og vi er glade for samarbejdet i Naalakkersuisut. Og hun fortsætter:

- Vi vil ellers ikke blande os i Siumuts interne magtkampe. Men det vil klæde Formanden for Inatsisartut ikke at trække sit eget partipolitiske fnidder fnadder ind i det ellers så respektfulde hverv som formand for landets parlament, slutter Inuit Ataqatigiits formand, Sara Olsvig.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!