Foto: KNR / Paarnaq Hansen

Olsvig ønsker færre udskiftninger

Der er brug for stabilitet inden for fiskeriet, siger Sara Olsvig og peger på, at den nye naalakkersuisoq ikke er enig i den førte politik.

Fiskeripolitikken er af stor vigtighed for landets økonomi, og derfor er der behov for en mere klar linje i politikken, lyder det fra Inuit Ataqatigiit. I det hele tager skaber den hyppige udskiftning på naalakkersuisoq-posten nervøse trækninger hos oppositionspartiet. 

- Det er jo kritisk, når vi har et sagsområde, som er så vigtigt for vores økonomi, at vi nu siden 2013 skal se den fjerde minister på området. Vi forholder os selvfølgelig meget kritiske til, at man nu skifter ud, selvom vi har stor forståelse for de begrundelser, der bliver fremlagt fra den afgående naalakkersuisoq, siger Inuit Ataqatigiits formand Sara Olsvig.

Læs også Jeremiassen ny naalakkersuisoq

Hun efterlyser stabilitet inden for fiskeriet, da det er et afgørende sagsområde for økonomien, hvor arbejdet med fiskeriloven trækker ud, ligesom arbejdet med de anbefalinger fiskerikommissionen kom med i 2009, stadigt ikke er færdigt.

Ny mand med nye holdninger

Helt overordnet savner Olsvig, at der bliver en mere klar linje i fiskeripolitikken.

I den forbindelse undrer hun sig over valget Nikolaj Jeremiassen som ny naalakkersuisoq for området. Det tyder nemlig på, at Naalakkersuisut kommer til at justere på fiskeripolitikken.

- Vi kan jo blot konstatere, at han vælger at sætte en person på posten, som klart har meldt uenigheder ud med den førte politik, siger Sara Olsvig.

Læs også Jeremiassen giver Enoksen håb og optimisme

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt