Ole Dorph bekræfter at der ikke sker fyringer

Først skulle der fyres 80 medarbejdere i Qaasuitsup Kommunia, så skulle de fyres efter sommerferien, og nu skal der slet ikke fyres nogle.
Skrevet af Jette Andersen
18. juni 2013 06:42

At det har skabt en del forvirring, kan borgmester Ole Dorph godt forstå, men slår ligesom resten af Siumutgruppen fast, at fyringerne ikke vil ske. Det er nu op til udvalgene at finde pengene.

- Vi må ikke nedskære antallet af de kommunalt ansatte, siger borgmester i Qaasuitsup Kommunia, Ole Dorph.

Hele miseren skyldes, at kommunen ved granskning af økonomien blev klar over, at der skulle spares mellem 40-50 millioner kroner.

Derved begyndte snakken om at fyre 80 kommunalt ansatte. Ellers vil kommunens kassebeholdning ende på 12,1 millioner kroner ved årets udgang. Hvilket ikke ville være nok til blandt andet løn og feriepenge.

Men økonomiudvalgets beslutning faldt ikke i god jord hos kommunalbestyrelsen, som derfor trak beslutningen tilbage. Så nu skal Qaasuitsup Kommunia finde de penge andre steder.

- Det, der nu kommer til at ske, det er at udvalgene og udvalgsformændene, bliver inddraget i det videre forløb.

Selv ved Ole Dorph ikke, hvor pengene kan tages fra.

I regner jo med, at 80 personer skal fyres. Kan i finde pengene i stedet for at fyre 80 personer?

- Det er det, udvalgene har sagt, at de godt kan finde pengene inden for deres fagområder. Og det er så den øvelse, som vi går i gang med nu.

Og ifølge borgmesteren, så er det udvalgene selv, der har en tro på, at pengene kan findes.

IA i Ilulissat udtrykker glæde over Siumutgruppens udmelding om at fyringerne nu er stoppet. Men undrer sig samtidig over, hvorfor borgmesteren i sidste uge ville have ordnet situationen uden om kommunalbestyrelsen. I og med, at situationen berører så mange borgere i kommunen.