Foto: Qaasuisup Kommunia

Ole Dorph bakker op om kritik af Børnetalsmandens rapport

Borgmester i Qaasuitsup Kommunea, Ole Dorph, bakker nu op om sin kommunaldirektørs hårde kritik af Børnetalsmandens rapport

Ole Dorph(S) slår nu fast, at kommunens medarbejdere ikke kan genkende det billede, som Børnetalsmandens rapport tegner af forholdene for socialt udsatte børn og unge i kommunen.

- Vi er nødt til - for at have ligevægt i tingene - også at have administrationens reaktion på den rapport, og det er det, der er mundet ud i den pressemeddelelse, siger borgmesteren til KNR.

Udtalelsen kommer på trods af, at Qaasuitsup Kummunea indledningsvis tog Børnetalsmandens kritik af sociale forhold for børn og unge i kommunen til sig. Onsdag ændredes det, da kommunens øverste embedsmand, administrerende direktør Hans Eriksen, udsendte en pressemeddelelse med sønderlemmende kritik af Børnetalsmandens rapport, hvor rapporten blandt andet fik betegnelsen "uegnet som arbejdsredskab".

Børnetalsmand skyder kritik ned

Borgmester Ole Dorph melder nu ud, at han bakker op, om sin kommunaldirektørs meget skarpe kritik.

- Vi har fremsendt denne rapport til de steder, hun(Børnetalsmand Aviaja Egede Lynge, red.) har besøgt oppe i vores kommune, for at få en reaktion fra de mennesker der har med børneområdet at gøre de forskellige steder. Vi fik en tilbagemelding, der sagde, at de ikke kan genkende den redegørelse, som børnetalsmanden har lavet, siger Ole Dorph.

IA: Borgmester erkender ikke problem

Ole Dorph går dermed imod sin viceborgmester og partifælle i Qaasuitsup Kommunea, Jess Svane, der torsdag udtalte, at Børnetalsmandens rapport skal bruges til at efterse, om kommunens prioriteter inden for det sociale område er rigtige, og at kommunaldirektørens kritik desuden er "uacceptabel."

Børnetalsmandens rapport bakkes i dag op af både lærernes og pædagogernes foreninger - IMAK og NPK.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt