Foto: KNR

IA: Borgmester erkender ikke problem

Ole Dorphs kritik af Børnetalsmanden er uacceptabel, mener IA'er, som gør det klart, at problemerne jo er velkendte.

De problemer, Børnetalsmanden påpeger, er reelle og må erkendes, skriver IA's Bendt B. Kristiansen, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia og sidder i kommunens socialudvalg.

Han bekræfter udlægningen fra Jess Svane, der er gruppeformand i Siumut om, at samtlige partier under kommunalbestyrelsens sidste møde var tilfredse med og positiv stemt over for MIO's rapport.

Læs også Afviser nu børnetalsmandens kritik

- Det er uacceptabelt, at borgmester Ole Dorph udsender en kritisk pressemeddelelse om MIO, som må tolkes som, at han ikke erkender problemerne.

- Det er ikke uden grund, at kommunen årligt bruger over 80 millioner kroner på arbejdet med børn og fanilier. Det er heller ikke uden grund, at så mange børn bliver anbragt uden for hjemmet. Socialudvalget kender udmærket problemerne, lyder det fra Kristiansen.

 

Problemet er endnu større

MIO's rapport behandler kun Upernavik og dennes bygder og Uummannaq og dennes bygder. Men Inuit Ataqatigiits kommunalbestyrelsesmedlem understreger, at problemerne ikke stopper her.

Der er især store problemer i Qaanaaq og Ilulissat. Og i stedet for at skændes i medierne må man samarbejde.

Læs også Børnetalsmand skyder kritik ned

- Vi arbejder seriøst med forskellige tiltag, og vi søger at forstærke arbejdet. Eksempelvis arbejder socialudvalget med at forstærke forebyggelsesarbejdet overfor børn og familier. Det virker som om borgmesteren ikke kender dette arbejde, siden han offentligt miskrediterer MIO, skriver Bendt B. Kristiansen fra IA i Qasuitsup Kommunia.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt