OL i skiskydning: Kunstig sne og vindforhold giver svære odds

Skiskytten Ukaleq Slettemark skal i OL-aktion for første gang mandag morgen. Konkurrencen bliver sendt direkte i KNR-TV.
Skrevet af Noah Mølgaard
04. februar 2022 14:59

Ukaleq Slettemark valgte at blive i skiområdet, da flammen ved vinter-OL blev tændt i Beijing fredag morgen.

Skistadion ved Zhangjiakou nordvest for Beijing ligger flere timers kørsel fra skistadion, hvor løjpen til konkurrencer i skiskydning og langrend ligger.

- Det ville have taget otte timer, fra vi tog afsted, til vi kom tilbage. Så jeg valgte at blive i skiområdet og fulgte med på fjernsynet, fortæller Ukaleq Slettemark, der i stedet har brugt dagen til træning og opladning til de kommende konkurrencer.

På mandag skal hun ud på 15 kilometer.

- Det er vildt. Jeg er ikke den, der plejer at være nervøs før konkurrencer. Men det er fedt at være her og gå rundt i OL-byen, fortæller hun.

Minus 20 grader

Vejrforhold bliver ligesom ved andre udendørs sportsgrene meget afgørende for løbet, der på mandag bliver afviklet ved 17-tiden lokal tid, hvor temperaturen kan komme under 20 minusgrader.

 

 

- Sneen er tør, fordi det er kunstsne og på grund af kulde. Sneen er langsom, og det kan godt blive hårdt. Så det gælder om at få smurt skiene rigtigt, siger Ukaleq Slettemark.

LÆS OGSÅ Ukaleq har OL i sigtekornet, og lillebror vinder cup

Nu skal hun i konkurrence mod verdenseliten, der har kæmpet hårdt for OL-kvalifikation og måske er i deres livs form. 

- Jeg vil være tilfreds, hvis jeg løser min opgave her og har fået mit fulde potentiale ud, siger Ukaleq Slettemark, der ikke tør spå om placeringer.

Regler om dansk flag

Hun stiller op under dansk flag og må derfor ikke vise andre flag end Dannebrog på sit tøj – og dog:

- Der er ikke noget flag på den dragt, som jeg har nu. Men der er ligesom på min anden konkurrencedragt grønlandske tatoveringsmønstre, siger Ukaleq Slettemark.

Næste fredag håber hun at blive blandt de 60 første i sprint, og hvis det sker, får hun adgang til jagtstarten om søndagen.

KNR-TV sender alle Ukaleq Slettemarks konkurrencer direkte.

 

Foto © : Scanpix