Nikkulaat Jeremiassen siger til Sermitsiaq, at afskaffelsen af de kvotefri zoner skal beskytte bestanden af hellefisk. Foto: KNR

Nyt opgør om de kvotefrie zoner kan være på vej

Naalakkersuisoq for fiskeri, Nikkulaat Jeremiassen arbejder på at afskaffe de omdiskuterede kvotefri zoner for fiskeri efter hellefisk. Men det møder modstand fra hans eget parti - Siumut er i mod ændringerne, siger partiets politiske ordfører.

I et interview med avisen Sermitsiaq udtalte Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Nikkulaat Jeremiassen for nyligt, at der arbejdes på at afskaffe de kvotefri zoner, hvor der kan fiskes ukontrolleret efter hellefisk.

Zonerne blev indført tilbage i 2014 i de tre forvaltningsområder, Disko Bugt, Uummannaq og Upernavik. Zonerne har siden været genstand for stor debat og flere gange er det blevet bebudet, at de skulle afskaffes.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil afskaffe kvotefrie zoner

Det er dog endnu ikke sket, og det ser også svært ud for Jeremiassen i denne omgang.

Siumuts politiske ordfører, Karl Kristian Kruse, oplyser nemlig i en pressemeddelelse, at Siumut ikke støtter arbejdet for at afskaffe zonerne.

- Siden indførelsen (af kvotefrie zoner, red.) har det kystnære fiskeri kørt på betryggende vis, udtaler Kruse til KNR.

LÆS OGSÅ Kruse benægter Olsvigs afskaffelse af kvotefrie zoner

Nikkulaat Jeremiassen siger til Sermitsiaq, at afskaffelsen af de kvotefri zoner skal beskytte bestanden af hellefisk. Naturinstituttet i årevis advaret om, at der bliver fisket for hårdt på den kystnære hellefiske bestand.

Udover at de kvotefri zoner skal afskaffes, har Naalakkersuisut tidligere meddelt, at kvoterne på det kystnære fiskeri efter hellefisk i distrikterne Disko Bugt, Uummannaq og Upernavik skal tilpasses de biologiske anbefalinger

Det skal ske over en fireårig periode. Kvoterne i to af distrikterne er blevet sænket i år, men også den udvikling er Siumut imod, skriver Karl Kristian Kruse.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt