Naalakkersuisut vil afskaffe kvotefrie zoner

Naalakkersuisut lægger nu op til et opgør med de udskældte kvotefrie zoner. Det fremgår af en bekendtgørelse, som Naalakkersuisut har sendt i høring.

Bekendtgørelsen om kystnært fiskeri efter hellefisk, der er i høring i øjeblikket, indeholder ikke længere kvotefriezoner i de tre hellefiskeområder, Ilulissat, Uummannaq og Upernavik.

De kontroversielle zoner blev indført i juni 2014 på foranledning af et flertal i Inatsisartut. Naalakkersuisut var imod forslaget, der blev stillet af Karl-Kristian Kruse fra Siumut.

De kvotefri zoner er blevet kritiseret af både GE, KNAPK og Verdensnaturfonden. Interesseorganisationerne mener blandt andet, at de kvotefrizonere har sat forvaltningen af hellefisken ud af spilllet, og at de desuden skader Grønlands ry i udlandet.

Vækker glæde hos WWF

Ifølge afdelingschef fra departementet for fiskeri, Emanuel Rosing, ligger det inden for naalakkersuisuts kompetence at sætte bekendtgørelsen i kraft, når og hvis naalakkersuisut ønsker det.

Afdelingschefen vil dog ikke kommentere på, hvornår det vil ske.

Hos WWF Verdensnaturfonden - vækker de nye toner dog glæde:

- Det var helt klart en fejl at indføre dem, og det er derfor et virkelig et godt initiativ, at man har den her bekendtgørelse i høring, hvor man vil fjerne de kvotefri områder siger biolog fra WWFs kontor i Grønland, Kaare Winther Hansen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt