To nye børnebøger på gaden i dag

Det er samtalebøger forlaget milik publishing i dag sender på gaden. En anden måde at få bearbejdet svære emner i forhold til børn. De to bøger handler om psykisk sygdom og død, og forfatteren Amalia Lynge Pedersen har nænsomt taget fat på to svære emner. Bøgerne er rigt illustreret af Christian Fleischer Rex.
Skrevet af Peter Troelsen
10. maj 2013 07:15

Udgangspunktet er to danske bøger,Da Martins bedstefar døde og Mor er psykisk syg, af Anna Rosenbeck og Inger Thormann. På grønlandsk er det blevet til Suluup aataava toqummat  (Da Suluks bedstefar døde) og Anaana qasusoorpoq(Mor er psykisk syg).

De to bøger kan bruges som udgangspunkt for samtaler mellem børn og voksne om emner, det er svære, men vigtige, ud fra børnenes perspektiv at sætte ord og følelser på.

-Den svære samtale kan godt være enormt svær, hvis ikke man har forudsætninger for at tage den. Hvoirdan snakker man om atr et barns mor er blevet psykisk syg eller om at bedstfar er afgået ved døden. Det at have et fælles udgangspunkt i en bog gør det lettere at nå ind til barnet og få hans eller hendes opmærksomhed. Ofte kommer der også andre ubearbejdede sorgtilfælde frem, og det viser jo i hvert fald at bøgerne virker efter hensigten, fastslår Amalie Lynge Petersen overfor knr.gl.

Udgivelserne markeres i Katuaq med en reception i Lille Sal fredag den 10. maj kl. 15-17. Her vil naalakkersuisoq Martha Lund Olsen holde tale, og Amalia Lynge Pedersen vil fortælle om bøgerne.