Ny utilfredshed med Ove Karl

Først var det formanden for SIK, der var på nakken af naalakkersuisoq for råstoffer Ove Karl Berthelsen, men de to herrer blev enige om at holde de grimme ord og de store armbevægelser for sig selv. Der vil først blive meldt noget ud, når de to parter var blevet enige om nogle problemer i forbindelse med storskalaloven.
Skrevet af Peter Troelsen
23. november 2012 09:00

Det er imidlertid faldet Siumut for brystet. Partiet mener, at disse drøftelser mellem Ove Karl og Jess G. er utidige i en tid, hvor erhvervsudvalget knokler med at få behandlet de mange forslag til rettelser i storskalaloven. Derfor opfordrer de Ove Karl Berthelsen til at indstille forhandlingerne med SIK og det med omgående virkning.

-Hvad nu hvis Ove Karl Berthelsen og Jess G. Berthelsen under deres drøftelse kommer til en fællesforståelse om et resultat, der er anderledes end den konklusion end Inatsisartuts Erhvervsudvalg kommer til under deres behandling af sagen? Hvad ville der så ske? Da den fællesforståelse mellem Ove Karl Berthelsen og Jess G. Berthelsen ikke kan vægtes højere, end den indsats som Inatsisartuts Erhvervsudvalg har gjort, så vil Inatsisartuts Erhvervsudvalgs beslutning, selvfølgelig være den der gælder, tordner næstformanden i Siumut Karl Lyberth.

Siumut kalder det en helt uhørt tilsidesættelse af det arbejde, erhvervsudvalget laver i forbindelse med storskalaprojektet. I en sådan situation er det helt utidigt at forhandle direkte med et fagforbund.

- Det kan ikke understreges tydeligt nok, at Inatsisartut ikke har givet Naalakkersuisut et mandat til at forhandle med SIK om dette lovforslag. Ligeledes har Naalakkersuisut ingen lovgivningsmæssigt grundlag for at indlede forhandlinger med et bestemt fagforbund vedrørende lovforslaget om storskalalov. Derfor er Ove Karl Berthelsens netop påbegyndte forhandling på vegne af Naalakkersuisut med SIK om lovforslaget en klar fejldisposition, mener Karl Lyberth.