Ny telemedicinsk løsning for neurologiske sygdomme

Patienter med neurologiske sygdomme som epilepsi og parkinsons sygdom får nu glæde af ny telemedicinsk løsning fortæller selvstyret i en pressemeddelelse.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel
Skrevet af Thomas Munk Veirum
20. april 2016 14:56

Sundhedsvæsnet og Sjællands Universitetshospital har indgået en samarbejdsaftale om telemedicinsk behandling, der skal sikre grønlandske patienter undersøgelse og behandling af specialister fra Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, som er den største neurologiske afdeling i Region Sjælland. 

Aftalen skal gøre det af med ventetiden på specialistbesøg for neurologipatienter, skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

- Med den nye aftale udvider vi vores behandlingstilbud, fortæller styrelseschef Joanis Erik Køtlum, som understreger at den direkte kontakt med den neurologiske afdeling på Sjællands Universitetshospital også har stor effekt på servicen generelt.

Læs også Qulaarpaa Cheflæge: Stor udskiftning af læger er ikke tilfredsstillende

- Aftalen omfatter også speciallægefaglig vejledning til vores personale og er derfor med til at styrke fagligheden, udtaler Joanis Erik Køtlum i meddelelsen.

Aftalen, som træder i kraft den 1. maj, blev underskrevet onsdag den 6.april som afslutning på et fire dages kursus i neurologisk telemedicin, der blev holdt på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.

Årligt forventes mellem 250 og 300 neurologiske patienter at få gavn af det nye behandlingstilbud.

- Det betyder, at patienter indenfor relativ kort tid kan få en konsultation med en speciallæge og komme videre med deres udredning og behandling, fortæller cheflæge Anne Marie Grell Ulrik.

Ved hjælp af telemedicin kan specialister behandle og rådgive om om sygdomme på lang afstand af borgerne ved hjælp af video og billeder.