Ny sundhedsaftale

Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain og Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup har som noget helt nyt underskrevet en folkesundhedsdaftale. Den omfatter fire konkrete indsatsområder og sikre en større sammenhæng og kvalitet i de sundhedsfremmende og forebyggende indsatser.
12. november 2012 16:36

Aftalen, der er kommet er kommet i stand med opbakning fra landets tre øvrige kommuner, gælder de områder, hvor der er tætte berøringsflader mellem Selvstyrets og kommunernes sundhedsmæssige aktiviteter. Det gælder i første omgang forebyggelseskonsulenternes indsats, forebyggelsesudvalgenes aktiviteter, den tidlige indsats på graviditetsområde og endelig, når det gælder misbrugsbehandlingen.

For hvert område er der indgået bindende aftaler, der beskriver formål og mål med indsatsen, hvilke ressourcer der forventes fra hver af parterne, hvem der er ansvarlig for hvilke opgaver, ligesom der udarbejdet tidsplaner og planer for evalueringen af indsatserne.

Folkesundhedsaftalen gælder foreløbig for et år. Herefter skal den justeres og udvides til at omfatte andre områder, hvor kommunerne og sundhedsvæsenet har opgaver, der ligger tæt på hinanden.  

Aftalen skal suppleres med administrative aftaler, der beskriver konkrete arbejdsopgaver for de mange forskellige faggrupper, der er involvereet i de konkrete indsatser.