BILLEDER Ny sælskindsaftale trods ringe salg

Great Greenland A/S har mandag indgået en ny samarbejdsaftale med det danske selskab Kopenhagen Fur, oplyser Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse. Det sker trods et skuffende sælskinds-salg på februar-auktionen i Danmark.
22. februar 2016 14:07

De to firmaer har arbejdet sammen siden 2013 for at få afsat mere sælskind på det europæiske marked ved Kopenhagen Furs fem årlige skind-auktioner i Glostrup. 

Med den nye aftale fortsætter Great Greenland A/S og Kopenhagen Fur samarbejdet om markedsføringen og auktioner, mens man hos det danske firma også eksperimenterer i afdelingen Kopenhagen Studie med nye metoder til at bruge sælskinden på inden for modeverden. 

Men nyheden om aftalen kommer blot ugen efter, at kun seks kunder dukkede på til februar-auktion hos Kopenhagen Fur, hvor blot 1400 ud af 13.000 sælskind blev solgt. Samtidig lå gennemsnitspriserne også lavt på henholdsvis 181 kr. for skind fra ringsæl og 378 kr. for skind fra grønlandssæl.

Læs også Besværligt at handle med Great Greenland 

Læs også Inatsisartut-udvalg vil have salg af sælskindsprodukter styrket

Og det lever slet ikke op til Kopenhagen Furs forventninger, oplyser marketingschef Kasper Reinbarcher.

I stedet håber Kopenhagen Fur på et bedre salg af sælskind ved næste auktion i april, siger Kasper Reinbarcher.

- Der er rigtig fine skind på vej fra Qaqortoq -både korthårede ringsæler og grønlandssæler i natural, som markedet typisk efterspørger og derudover vil vores kunder have opgjort ordrerne op forårets messer, så jeg er forhåbningsfuld, siger marketingschefen i pressemeddelelsen.

Læs også Ny Great Greenland-direktør vil have EU-mærkeordning