Besværligt at handle med Great Greenland

Det er for besværligt og dyrt at handle med Great Greenland. Sådan lyder det fra flere små systuer og forretninger, som derfor tager til Danmark for at købe grønlandske sælskind.
Foto © : Qiviut ApS
Skrevet af Jonas Fievé
16. februar 2016 13:14

- Vores produktion kan ikke stå på standby indtil Great Greenland kan levere til os, fortæller  Anita Høegh, som driver virksomheden Qiviut i Sisimiut, som syr en række produkter ud af sælskind.

Siden hun startede virksomheden tilbage i 2008 er det kun blevet dyrere og mere besværligt at handle med Great Greenland.

- Vi kan vente op til flere måneder på at få leveret skind, og det mest sandsynlige er, at vi får at vide, at dem har vi ikke på lager nu, men vi kan lægge en restordre ind, og så kan vi vente med tålmodighed, til der sker noget dernede.

Køber sælskind i Danmark

Det har Anita Høegh derfor taget konsekvensen af, og køber derfor også grønlandske sælsind i Danmark, og hun er langt fra den eneste.

Radioavisen har både været i kontakt med Unik og Tupilak i Nuuk, som begge fortæller, at de også køber sælskind i Danmark, da det er billigere og mindre besværligt end at købe dem direkte af Great Greenland.

Anita Høegh forstår ikke, at det kan betale sig.

- Det er tankevækkende, at vi flere gange har vi kunne købe skindene via aktionerne i Glostrup og fragte dem tilbage til Grønland billigere, end vi kan købe dem nede ved Great Greenland, det synes jeg ikke er i orden.

Great Greenland oplyser, at der kan være flere grunde til, at det er billigere at købe sælskind i Danmark end direkte gennem selskabet her i landet.

Ønsker et godt forhold til de grønlandske kunder

Men Lars Berg fortæller dog, at de gør meget for at imødekomme de grønlandske systuer og forretninger, og sender derfor færre skind til Danmark, end de har gjort tidligere.

Han fremhæver også, at der fremover vil være tæt kontakt mellem kunder i Grønland og salg i Great Greenland, så ordrer hurtigere kan efterkommes. Anita Høegh vil dog se handling, før hun tør tro på det.

- Det vil da være dejligt, og det er jo også politisk korrekt at sige. Men en ting er, hvad man siger, og en anden ting er, hvad man gør.