Ny KNI-direktør: Klare regler for hverdagen i selskabet

Regler, kurser og en ny whistleblower-ordning er ny hverdag i KNI. Den nye direktør, Jeppe Jensen, genkender ikke billedet af en arbejdsplads med en seksualiseret kultur.
Adm. direktør i KNI, Jeppe Jensen, genkender ikke et billede af kulturen i selskabet som værende seksualiseret. Foto © : KNR
17. februar 2022 05:42

- Det billede, der bliver tegnet, er ikke noget, jeg kan genkende fra det KNI, jeg kender i dag. 

Sådan siger den nuværende administrerende direktør i selskabet KNI A/S, Jeppe Jensen, om den kultur, som hans forgænger på posten, Peter Grønvold Samuelsen, har beskrevet i Qeqqa Kredsret: 

LÆS OGSÅ 49 tidligere og nuværende medarbejdere i KNI: Vi var ikke en del af direktørens "sexkultur"

Nemlig, at der under hans tid i KNI var en uformel omgangstone, og at han har deltaget i kortvarige samtaler med anekdoter og vittigheder, der handlede om sex.

Forklaringen er faldet i en sag, hvor Samuelsen står tiltalt for blufærdighedskrænkelse af fem kvindelige medarbejdere. Den tidligere direktør nægter sig skyldig.

KNI stiller skarpt på arbejdsmiljøet

Jeppe Jensen ønsker ikke at kommentere direkte på den igangværende retssag mod Peter Grønvold Samuelsen. 

Men selskabet har siden Samuelsens exit valgt at udarbejde to sæt politikker, som skal tydeliggøre, hvad man som ansat i KNI kan forvente af kulturen på selskabets arbejdspladser - hvis nogen skulle være i tvivl. 

- Det er et sæt adfærdsregler om, hvordan vi er på arbejde, og hvad vi kan forvente af hinanden i forhold til vores opgaver, i forhold til den måde, vi opfører os på, vores adfærd på arbejdet, og vores moral og etik i forhold til virksomheden, siger Jeppe Jensen.

LÆS OGSÅ Tidligere KNI-direktør i retten: Afviser alle anklager

Det er blevet fulgt op med kurser, videoer og kampagner for både medarbejdere og ledere i hele selskabet, hvor emner som grænser, respekt og håndtering af konflikter er blevet vendt. 

For en række nedskrevne politikker kan ikke stå alene, siger Jeppe Jensen.

- Udover at lave de her politikker, har vi arbejdet rigtig meget med at få medarbejderne involveret og har kørt nogle kampagner på, hvordan vi undgår at komme i nogle dumme situationer. Hvordan vi skal hjælpe hinanden som kolleger, hvis vi oplever noget, hvordan vi skal håndtere de her situationer, når de er her. 

Advokatfirma kan modtage underretninger

Sagen mod den tidligere KNI-direktør er blevet rejst, efter kvindelige ansatte i selskabet har udtalt sig til pressen, herunder KNR, foruden henvendelser til selskabets whistleblower-ordning.

Noget, som naalakkersuisoq Kalistat Lund (IA) under selskabets generalforsamling i efteråret takkede dem for at gøre.

LÆS OGSÅ Vidne i retten om tidligere KNI-direktør: At arbejde under Peter var som at være med i en psykologisk thriller

Men måske kunne flere have benyttet whistleblower-ordningen. I hvert fald er det kommet frem, at nogle medarbejdere i KNI har været usikre på medarbejdernes sikkerhed i ordningen.

Derfor er ordningen nu lagt uden for selve KNI af sikkerhed for medarbejderne. 

- Hvor man tidligere har været lidt bekymret for, om der nu er nogen andre, der kan se, hvad man henvender sig omkring, går det nu til et eksternt advokatselskab, som håndtere vores henvendelser, forklarer Jeppe Jensen til KNR.