Tidligere KNI-direktør i retten: Afviser alle anklager

I dag gik retssagen mod KNI's forhenværende direktør Peter Grønvold Samuelsen i gang. Han er tiltalt for blufærdighedskrænkelser af fem medarbejdere. Han nægter sig skyldig.
Qeqqa Kredsret Sisimiut 2
Tirsdag og onsdag danner Qeqqa Kredsret i Sisimiut rammen om en retssag mod KNI's tidligere direktør, der er tiltalt for blufærdighedskrænkelser. Han nægter sig skyldig. Foto © : Dorthea Reimer-Johansen
01. februar 2022 16:19

Det var en rolig og fattet Peter Grønvold Samuelsen, der tirsdag morgen gav forklaring i Qeqqa Kredsret.

Han er tiltalt for blufærdighedskrænkelser af fem kvinder, mens de var ansat I KNI, og han var administrerende direktør.

Peter Grønvold Samuelsen satte sig i vidneskranken klokken 9.35 og svarede på spørgsmål frem til klokken 12.

Han afviste alle anklager, og når han blev spurgt ind til de konkrete episoder, som er beskrevet i anklageskriftet, sagde han blandt andet, at han ikke kan huske det.

- Jeg erindrer det ikke,

Skandaler i KNI A/S

  • En sag om fejl og manipulation af KNI’s økonomi begyndte at rulle sidste år i november, da flere whistleblowere stod frem i medierne.
  • Efter måneders undersøgelser konkluderede ledelsen i oktober, at der er manipuleret med økonomien. Foreløbigt har det kostet 112 millioner kroner og et underskud på 12,5 millioner kroner før skat.
  • Ledelsen har dog stadig ikke det fulde overblik, og derfor kan det koste koncernen flere penge.
  • En person er politianmeldt for dokumentfalsk og bedrageri, men KNI vil ikke oplyse hvem, og for hvor store beløb.
  • Derudover er koncernen ramt af anklager om seksuelle krænkelser mod den tidligere direktør Peter Grønvold Samuelsen. Han er blevet politianmeldt i den sag.
  • Siden sagerne begyndte, er Peter Grønvold Samuelsen blevet bortvist. Han er erstattet Jeppe Jensen. Derudover er den tidligere HR-chef fratrådt og den tidligere bestyrelsesformand Lars Borris Pedersen er fratrådt og erstattet af Svend Hardenberg.

sagde han, da han blev spurgt, om han havde rørt ved kvinderne på upassende måder.

LÆS OGSÅ Krænkelser i KNI: Retssag mod tidligere direktør begynder i dag

Spurgt til, om han nogensinde har givet kindkys og kram til kvinderne, forklarede han, at det havde han, men at det var af kollegial karakter.

Han forklarede også, at der på arbejdspladsen, var en uformel omgangstone, og at han har deltaget i kortvarige samtaler med anekdoter og vittigheder, der handlede om sex

Forsinket afgørelse

Tirsdag eftermiddag fortsætter retssagen med vidneafhøringer.

Oprindeligt var sagen planlagt til at løbe over to dage med en afgørelse onsdag.

Men fordi et af vidnerne har fået corona og derfor ikke kunne møde op i retten, bliver afgørelsen nu udskudt.

Det bekræfter anklagemyndigheden over for KNR. Hvornår det bliver, vides endnu ikke.

Anklagemyndigheden kræver tre måneder i anstalt, mens Peter Grønvold Samuelsen nægter sig skyldig og kræver frifindelse.