Ny hjemmeside skal sikre vidensdeling

Hjemmesiden hedder www.uupi.gl. UUPI står for Ulloq Unnuarlu Paaqqinnittarfiit Immikkoortortaqarfiat, og er oprettet af døgninstitutionsafdelingen (DA) i Departementet for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling. Formålet med siden er at styrke delingen af den viden, der er til rådighed på døgninstitutionsområdet her i landet.
Skrevet af Peter Troelsen
14. februar 2013 07:29

www.uupi.glfindes der information om de enkelte døgninstitutioner, seneste tilsynsrapport, samt mere udførlige organisationsbeskrivelser. Der er links til relevante aktører på døgninstitutionsområdet, ligesom rapporter og ny viden vil blive tilgængeligt via www.uupi.gl. Relevant lovgivning og konventioner findes ligeledes på siden.

-Deloitte kom med nogle anbefalinger i forbindelse med deres analyse af døgninstitutionsområdet fra 2011. I forlængelse heraf er hjemmesiden udarbejdet som led i flere indsatser for at forbedre kommunikation og vidensdeling på døgninstitutionsområdet. Indsatserne er prioriteret og udført ud fra hensigten om at få flere indsatser til at supplere hinanden, fortæller Tina Dam Rasmussen fra Døgninstitutionsområdet til knr.gl

Hjemmesiden udkommer derfor netop nu, idet den er tilpasset øvrige tiltag, der kan understøtte brugen af den. Der er bl.a. tv-spots på KNR, som beskriver det engagement, som findes på institutionerne, og dermed sætter fokus på den positive side af arbejdet på en døgninstitution. Hensigten med de igangværende TV-spots er at tiltrække kvalificeret, kompetent og engageret personale til området. Denne kampagne henviser til hjemmesiden, hvor der eksempelvis findes information om den socialpædagogiske uddannelse.

Det skal understreges at hjemmesiden fortsat er under opbygning, og vi arbejder på hele tiden at udvikle og forbedre den. Vi har valgt at åbne siden lidt tidligt i forløbet, idet der allerede ligger meget nyttig information, som interesserede brugere kan have interesse i.

-Hjemmesiden henvender sig til alle, der kan have interesse i døgninstitutionsområdet.
Der er selvfølgelig truffet nogle valg, og dermed fravalg, for at imødekomme relevante målgruppers behov. Det kan eksempelvis være sagsbehandlere, der har brug for et hurtigt overblik over landets institutioner, eller en given lovgivning, fastslår Tina Dam Rasmussen.