Ny formandspost til Tuusi

Vestnordisk råd har valgt formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt, som Rådets nye formand. Han blev valgt på Rådets 28. årsmøde som holdes i disse dage i Gjógv på Færøerne.
07. september 2012 08:34

Josef Motzfeldt overtager formandsposten fra Henrik Old, der er medlem af Færøernes Lagting og formand for den færøske delegation.

Udover Josef Motzfeldt, udgøres det nyvalgte vestnordiske Præsidium herefter viceformændene, altingsmedlem Ólína Þorvarðardóttir fra Island og Henrik Old fra  Færøernes Lagting.

Josef Motzfeldt påpegede, i sin tiltrædelsestale at; ”der gælder særlige fælles interesser i Vestnorden til forskel fra de øvrige nordiske lande. Og rigtigheden af dette samarbejde bliver stadig mere og mere åbenlys for den øvrige verden som årene går og interessen for vores region stiger. Og det betyder samtidig, at der lægges større internationalt pres på vore lande. Og derfor er det vigtigt at styrke det vestnordiske samarbejde.

Vestnordisk Råd er et samarbejdsorgan mellem Færøernes Lagting, Grønlands Inatsisartut og Islands Alting. Og posten som rådets formand går på skift mellem de tre lande.