Ny formand og næstformand i KNAPK

03. april 2005 16:56

Det blev tæt løb, da KNAPK tidligere i dag holdt valg til hovedbestyrelsen, på deres generalforsamling i Ilulissat. Da stemmerne var talt op viste det sig, at kun 13 ud af 28 stemmer var til Leif Fontaine, hvorimod den 41 årige krabbefisker Peter Olsen fik de andre 15 stemmer.

Leif Fontaine måtte altså se sig væltet, og det måtte i øvrigt også næstformand Isak Reimar. Den nye formand blev 41 årige Peter Olsen fra Sisimiut, og ny næstformand blev Kali Mølgård fra Qeqertarsuaq.

Den nye formand taler ikke dansk, men KNAPK’s direktør, Peter Søren Olsen, beskriver ham sådan her.

- Han går ind for fornyelse af KNAPK’s arbejde og styrkelse af administrationen. Og så går han ind for en stram økonomisk politik i organisationen, siger direktør Peter Søren Olsen.

Ifølge KNAPK’s direktør var det mest af alt organisatoriske årsager der væltede formanden. Selv har Leif Fontaine svært ved at komme med en entydig årsag.

- Det var et meget tæt opløb og der var ikke de store uenigheder om udførelsen af mit hverv, siger Leif Fontaine, der er glad for han stadig sidder i hovedbestyrelsen og i forretningsudvalget.

Ny formand Peter Olsen ved endnu ikke om han rykker til Nuuk, men er klar til at gøre det, hvis hovedbestyrelsen vil have ham til det.

Leif Fontaine derimod flytter tilbage til Sisimiut, hvor han vil fiske rejer og hvaler fra sit 20 tons skib.