Ny beredskabsaftale kan gøre os tryggere

Den nye beredskabsaftale mellem Grønland og Danmark skal give bedre uddannelse til grønlandske brand- og beredskabsfolk og det kan give mere tryghed, mener Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Energi, Mal Høy Kúko.
Tirsdag klokken 9 underskrev Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Energi, Mal Høy Kúko og den danske forsvarsminister Peter Christensen beredskabsaftalen. Foto © : Tusagassiivik
02. september 2016 07:31

Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Energi, Mal Høy Kúko, der har det overordnede ansvar for beredskabet i Grønland underskrev tirsdag en ny aftale med den danske forsvarsminister Peter Christensen i Nuuk.

Aftalen er en ny beredskabsaftale mellem Danmark og Grønland. Og den vil give større tryghed, siger Mala Høy Kúko. 

- Det vil betyde større tryghed for borgerne. Det vil komme os til gode, at vores brandfolk kan få bedre kurser og uddannelse, siger han.

Aftalen betyder at brandfolk, der for de flestes vedkommende er frivillige ved siden af deres civile arbejde får flere muligheder for at dygtiggørre sig. 

- De 900 brandmænd, både i byerne og i bygderne, får bedre muligheder for at få kurser og for at uddanne sig på et højere niveau, fortæller Mala Høy Kúko

Kurserne skal primært foregå i Danmark, men det er hensigten, at der på længere sigt skal være kurser i Grønland, siger Naalakkersuisoq for Natur og Miljø.