Nunavuts regering nægter at betale løsepenge til hackere

Det er nu lidt over en uge siden, at alle Nunavuts regeringscomputere blev ramt af en virus og ikke længere kunne bruges.
Nunavuts regering arbejder nu på at genkonstruere alt, hvad der var på computerne, og det er et meget stort arbejde. Arkivfoto Foto © : Norse // maps.norsecorp.com
12. november 2019 14:01

I forrige weekend blev alle Nunavuts regeringscomputere ramt af en såkaldt ransomware virus, der gør alle filerne på computerne ulæselige.

Nunavuts regering arbejder nu på at genkonstruere alt, hvad der var på computerne, og det er et meget stort arbejde.

Nunavuts regeringskontorer i Iqaluit har nemlig omtrent 2000 computere, og ude i lokalsamfundene er der omkring 3000 computere, som er tilsluttet regeringsnetværket og derfor heller ikke kan bruges.

Hvis en af disse computere bliver brugt, inden problemet er løst, så vil alle filerne gå tabt.

LÆS OGSÅ Nunavut under angreb: Hackere kidnapper regeringens computere

Ifølge Joe Savikataaq, der er Nunavuts regeringsleder, vil Nunavut ikke betale løsepenge, som bagmændene ellers forlanger.

I stedet prøver man nu at genopbygge hele computernetværket fra de back-up filer, der findes. Det er et meget langsommeligt arbejde, fordi man kun kan reparere 40 computere i timen.

Indtil nu satser man på at redde de filer, der har med personlige oplysninger at gøre.

Når først computerne i regeringskontorerne i Iqaluit er kommet i orden, vil det blive bestemt, hvordan man kan reparere de mange computere ude i Nunavuts andre byer og bygder.

CBC News mener, at det er første gang, at en hel regering er blevet ramt af en virus på denne måde.