To spørgsmål, syv partier: Nunatta Qitornai

I denne uge får hver af de syv opstillede partier til Inatsisartutsvalget lov at svare på to vigtige spørgsmål. Turen er kommet til Nunatta Qitornai
Foto © : KNR
20. april 2018 08:21

Spørgsmålet til formand for partiet Nunatta Qitornai Vittus Qujaukitsoq er: Hvad er den største udfordring for Grønland i dag?

#IQ2018
KNR vil I dagene frem mod valget bede partierne svare på to spørgsmål:

Hvad er landets største udfordring?
Hvordan vil I løse den?

Du kan finde partiernes svar på KNRs temaside om valget #IQ2018

- De høje leveomkostninger, som gør det svært for grønlændere at leve et ordentligt liv og få den nødvendige service, som gør det vanskeligt for mennesker og derfor er Nunatta Qitornai jo gået til valg på at der først og fremmest skal sættes en fokus og en indsats på at forbedre levevilkårene hvor vi skal have skabt lavere priser og dernæst skal vi have ensartede vilkårene via en tilbagerulning af kommunalreformen. Dernæst tidsfastsætte hvad Grønland skal have af større selvbestemmelse, siger Vittus Qujaukitsoq.

Andet spørgsmål til partiformanden er, hvad han og partiet vil gøre for at løse den udfordring?

- Helt konkret så skal Polaroil skilles ud af KNI-koncernen, så vi kan få en olieforsyning i en ikke profitbaseret virksomhed, så olieforbrugspriserne med videre ikke eskalerer. Det er det, vi skal have sat en stopper for, så vi kan få sænket leveomkostningerne, siger han.

LÆS OGSÅ Samarbejdspartiet

LÆS OGSÅ Partii Naleraq