To spørgsmål, syv partier: Partii Naleraq

To vigtige spørgsmål og syv partier. I denne uge får hver af de syv opstillede partier får mulighed til at svare på et konkret emne. Hver dag svarer et parti og dagens parti er Partii Naleraq.
Foto © : KNR
19. april 2018 09:40

Formand for Partii Naleraq Hans Enoksen, hved er den største udfordring for Grønland lige nu?

- Det alt for høje priser indenfor boligområdet er den største udfordring. På den måde bliver dem der er i lavindkomstgruppen og SIK-lønnede hårdt ramt. De har svært ved at forsørge deres familie og har svært ved at klare sig økonomisk. Derfor vil vi fortsætte med at kæmpe for, at mindske priserne og jeg håber, at de andre partier vil hjælpe os med at når vores mål.

#IQ2018
KNR vil I dagene frem mod valget bede partierne svare på to spørgsmål:

Hvad er landets største udfordring?
Hvordan vil I løse den?

Du kan finde partiernes svar på KNRs temaside om valget #IQ2018

Og hvad vil Partii Naleraq så gøre ved det?

- Vi har påpeget problemet med de høje priser flere gange i de forrige år. Og det er oprettelsen af nye selskaber som er I skyld I at priserne er steget. Omkostningerne skal jo dækkes, derfor vil vi arbejde for, at nogle af selskaberne skal opløses, så boligpriserne kan tilpasses. Boligsituationen er også kritisk i bygderne, byggeriet er gået i stå, de unge skaber familie og bor hos deres forældre eller bedsteforældre og dette problemstilling skal der gøres noget ved. At have sit eget bolig er vejen til lykkeligere liv, på den måde for man overskud til at opdrage børnene trygt, siger formanden for Partii Naleraq Hans Enoksen.

Fredag er der endnu et parti, der svarer på, hvad de mener, der er den største udfordring.