NunaMinerals erklærer sig konkurs

Bestyrelsen i NunaMinerals har efter grundige overvejelser besluttet at indgive konkursbegæring, da det ikke har været muligt at finde en løsning, der kan redde selskabet. Det meddeler det grønlandske mineralefterforskningsselskab søndag aften.

- Det er med dyb beklagelse, at bestyrelsen må meddele, at det ikke har været muligt at finde en løsning, der ville kunne sikre den nødvendige finansiering af NunaMinerals til fortsættelse af selskabets drift, skriver selskabet.

Helt siden januar, hvor selskabet måtte erkende at egenkapitalen var gået tabt, har bestyrelsen og direktionen forsat deres bestræbelser med at søge alternativ finansiering. Men desværre har det ikke været muligt at finde en løsning for NunaMinerals indenfor den afgrænsede tidsramme der var til rådighed for selskabet.

Læs også NunaMinerals holder fortsat vejret

Et forslag (”tilbuddet”) og flere ændringsforslag blev modtaget i løbet af marts og april fra Greenland Mining Manegement.
Grønlands Selvstyre, some er den største aktionær i NunaMinerals, fandt ikke et tilbud fra selskabet Greenland Mining Manegement tilstrækkeligt til en genfinansiering af NunaMinerals og afviste forslaget.

Læs også Politikere i 11. time: Nunaminerals ligger, som de har redt

Derfor er selskabet nu ikke i stand til at opfylde dets forpligtigelser og er dermed insolvent.

Derfor ser bestyrelsen ingen anden mulighed end at indgive konkursbegæring ved Retten i Grønland og konkursbegæringen vil blive indgivet hurtigst muligt, lyder det fra administrerende direktør Ole Christiansen og bestyrelsesformand Birks Bovaird.

Læs flere artikler om NunaMinerals her

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt