NunaMinerals holder fortsat vejret

Modtag 10 pct. af Jeres tilgodehavende her og nu. Og få resten af pengene seneste den 30. juli, hvor der er pustet nyt økonomisk liv i Nunaminerals.
10. april 2015 08:26

Sådan lyder tilbuddet fra den britiske investor Patrick Newman fra virksomheden Greenland Mining Management - GMM, der de seneste måneder har forsøgt at redde det delvist selvstyreejede mineralefterforskningsselskab fra konkurs. Det skriver avisen Sermitsiaq i dag.

Tilbuddet er sendt ud til virksomhedens såkaldte simple kreditorer i sidste måned.

Svarfristen var den 27. marts, og ifølge Sermitsiaqs oplysninger har et flertal af kreditorerne indtil nu accepteret forslaget.

LÆS OGSÅ Mulig investor til Nunaminerals

Ifølge avisen Sermitsiaq er et vigtigt omdrejningspunk i planen, at skaffe ny kapital til Nunaminerals ved at skifte børs fra Københavns Fondsbørs til børsen i Frankfurt.

På den måde skal det således være nemmere at rejse kapital, fordi Frankfurt-børsen blandt andet fokuserer på handel med råstofselskabers aktier.

Et andet vigtigt omdrejningspunkt er at få en aftale i stand med Selvstyret, der sidste år lånte Nunaminerals 4,5 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Mulig redning til Nunaminerals ignoreres

I marts gav Selvstyret tilsagn om, at sikre kredsen af mulige investorrer arbejdsro i nogle uger, mens de undersøger mulighederne for at rekonstruere efterforskningsselskabet.

Chefen for Formandens Departement, Søren Hald Møller ønsker ikke at kommentere den britiske investors udspil.

Vi har en dialog for øjeblikket. Og jeg vil ikke kommentere enkeltdele af processen, siger Søren Hald Møller til Sermitsiaq.