Nu vil Doris have Nordatlantisk samarbejde

Siumut inviterer Sara Olsvig fra Inuit Ataqatigiit og Sjurdur Skaale fra det færøske Socialdemokrati til et Nordatlantisk samarbejde.

Siumut gentog flere gange under valgkampen at de ikke vil deltage i Den Nordatlantiske Gruppe. Gruppen har udtjent sin opgave, mener de.  Men nu vil de alligevel have et Nordatlantisk samarbejde for at fortsætte arbejdet mod selvstændighed.

Siumut har inviteret Sara Olsvig fra Inuit Ataqatigiit og Sjurdur Skaale fra det færøske Socialdemokrati til et nordatlantisk samarbejde.

- Vi har modtaget invitationen. Men den indeholder også at vi skal melde os ind i en socialdemokratiske gruppe på Christiansborg og det kan vi ikke, fordi IA ikke er et socialdemokratisk parti, siger Sara Olsvig til KNR.gl.

- Men det er positivt at der er et ønske om nordatlantisk samarbejde. Vi er samtidig lidt overrasket over invitationen, fordi Siumut gentog flere gange at de ikke vil deltage i den Nordatlantiske Gruppe under valgkampen, siger Sara Olsvig.

Siumuts formand Aleqa Hammond understreger overfor KNR at de ikke har opfordret Sara Olsvig til at melde sig ind i den socialdemokratiske gruppe.

- Der er  udelukkende til at deltage i et møde mellem de tre nordatlantiske mandater, der i forvejen har aftaler med de kommende regeringspartier – herunder IA, der jo har en aftale med SF, som vi har fuld respekt for, siger Aleqa Hammond.

Doris Jakobsen fra Siumut og Sjudur Skaale bliver medlemmer af den socialdemokratiske gruppe, mens Sara Olsvig nu rejser ned til at København for at drøftet et samarbejde med SF.

Den Nordatlantiske Gruppe blev danne af Kuupik Kleist fra Inuit Ataqatigiit, Lars Emil Johansen fra Siumut og Høgni Høydal fra Færøerne i 2001, hvor arbejdet for indførelse af Selvstyre var øverst på dagsordenen. Siumut meldte sig ud efter indførelsen af Selvstyret i 2009. Nu gælder det indførelse af selvstændighed.

- Jeg ønsker, at det progressive arbejde frem mod selvstændighed fortsætter, og jeg ved, at både Sara og Sjurdur har samme interesser, siger Doris Jakobsen om sin invitation til Nordatlantisk samarbejde.

Det nyvalgte medlem af Folketinget fra Færøerne Edmund Joensen kommer fra Sambandspartiet, der støtter Blå Blok.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt