Sisimiut Nu kan man snart blive ingeniør i fisk

En ny uddannelse som fiskeriingeniør er på vej til Sisimiut. Det oplyser Grønlands Naturinstitut.
Qeqertat
Foto © : Kåre Hendriksen
Skrevet af Kenneth Elkjær
13. juni 2018 10:26

Fiskerierhvervet og politikerne har længe efterspurgt mere viden og uddannelse i havets rigdomme. De kan nu glæde sig over, at der fra 1. september 2019 opstarter en diplomingeniøruddannelse i Fiskeriteknologi på ARTEK i Sisimiut.

Her kan 25 elever fra Danmark og Grønland blive eksperter i fangst-teknologi, bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer, forvaltning af fiskeri og entreprenørskab igennem de fire år, uddannelsen varer.  

Langt hovedparten kommer til at foregå i Grønland med afstikkere til DTU i Danmark.

LÆS OGSÅ Jensen skal køre kontroversiel fiskerilov i mål

Projektleder Nina Qvistgaard fra DTU Aqua glæder sig over, at det er lykkedes at få skabt en uddannelse, der har fokus på det grønlandske fiskerimarked.

- Det er en uddannelse, der længe har været ønsket fra Grønlands side, som bliver en realitet. Især efterspørger fiskeindustrien i Grønland uddannelsen, og vi har derfor struktureret uddannelsen i tæt dialog og efter de grønlandske interessenters ønsker og behov. Det nye uddannelse skal understøtte Grønlands Selvstyres uddannelses- og fiskeristrategier, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er den danske stat, der kommer til at finansiere den kommende uddannelse under DTU Aqua med bidrag fra Grønlands Selvstyre.