Foto: Kåre Hendriksen

Sisimiut Nu kan man snart blive ingeniør i fisk

En ny uddannelse som fiskeriingeniør er på vej til Sisimiut. Det oplyser Grønlands Naturinstitut.

Fiskerierhvervet og politikerne har længe efterspurgt mere viden og uddannelse i havets rigdomme. De kan nu glæde sig over, at der fra 1. september 2019 opstarter en diplomingeniøruddannelse i Fiskeriteknologi på ARTEK i Sisimiut.

Her kan 25 elever fra Danmark og Grønland blive eksperter i fangst-teknologi, bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer, forvaltning af fiskeri og entreprenørskab igennem de fire år, uddannelsen varer.  

Langt hovedparten kommer til at foregå i Grønland med afstikkere til DTU i Danmark.

LÆS OGSÅ Jensen skal køre kontroversiel fiskerilov i mål

Projektleder Nina Qvistgaard fra DTU Aqua glæder sig over, at det er lykkedes at få skabt en uddannelse, der har fokus på det grønlandske fiskerimarked.

- Det er en uddannelse, der længe har været ønsket fra Grønlands side, som bliver en realitet. Især efterspørger fiskeindustrien i Grønland uddannelsen, og vi har derfor struktureret uddannelsen i tæt dialog og efter de grønlandske interessenters ønsker og behov. Det nye uddannelse skal understøtte Grønlands Selvstyres uddannelses- og fiskeristrategier, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er den danske stat, der kommer til at finansiere den kommende uddannelse under DTU Aqua med bidrag fra Grønlands Selvstyre.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt