Samarbejde: Nu får alle børn deres egen bisidder i socialsager

Et samarbejde mellem Socialstyrelsen og Foreningen Grønlandske Børn skal sikre, at alle børn får deres egen bisidder i socialsager. Præcis som loven giver dem ret til.
Arkiv: Barnet på billedet har ikke noget med historien at gøre Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Karsten Sommer
24. oktober 2018 11:54

Børn har ret til bisiddere, der sikrer, at barnets perspektiv kommer i spil i sagsbehandlingen. Og nu vil en ny uddannelse sikre, at intentionerne i inatsisartutloven om støtte til børn kan opfyldes.

Konkret deltager bisidderen i møder med kommunen, og støtter barnet i at udtrykke dets mening. Og nu vil den nye uddannelse sikre, at børn får en bisidder i alle byer rundt om i landet, fortæller Nike Berthelsen, der er sekretariatsleder i Foreningen Grønlandske Børn.

Socialstyrelsen har indgået samarbejde med Foreningen Grønlandske børn i forhold til den ny uddannelse, der skal understøtte den allerede eksisterende børnebisidderordning Najorti.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut haster lov om støtte til børn igennem

- Det er en glædelig dag for kommunerne i Grønland, som nu kan tilbyde alle børn en bisidder i deres egne socialsager. Det er et lovkrav, som har været svært for kommunerne at imødekomme. Men det kan de fremover, siger Nike Berthelsen.

Uddannelsen vil sikre, at de allermest udsatte børn i Grønland bliver inddraget og hørt i deres egen socialsag. Hidtil har det kun været muligt i Nuuk, Maniitsoq og Sisimiut.

- Med den nye samarbejdsaftale med Socialstyrelsen kan vi nu uddanne socialfaglige børnebisiddere i hele Grønland, siger Nike Berthelsen, der mener, at Najortiordningen efter mere end to år, har vist, at bisidning af børn er en effektiv metode til at sætte skub i børnesager, som er gået i stå.