Nu er dommerpanelet fundet til Paasisavut

Det er tre vidt forskellige dommere, som er fundet. Men formidling har de alle tre tilfælles - for det er noget, som den kommende vinder også skal kunne mestre.
Sådan ser dette års dommerpanel ud ved Paasisavut
Skrevet af Kim Hinrichsen
15. august 2024 05:11

Onsdag den 13. november vil fem ph.d.'er være samlet i kulturhuset Katuaq i Nuuk for at kæmpe om prisen som den bedst formidlende forsker.

De fem forskere er endnu ikke fundet - men det er de tre dommere i panelet, som skal bedømme deres projekter.

De er en skuespiller, en geolog og en udviklingschef. Og det lyder måske som starten på en rigtigt sløj joke - men det er altså dommerpanelet til dette års Paasisavut.

De tre er Nukâka Coster-Waldau, Minik Rosing og Rosannguaq Rossen, som skal bedømme dette års kombattanter. 

For mindst ligeså vigtigt som de fem forskeres projekter er, er deres evne til at gøre det let forståeligt. At formidle det, så alle forstår.

Det fortæller Jula Maegaard-Hoffmann, der er sekretariatsleder i Arctic Hub, som arrangerer Paasisavut:

- I Paasisavut handler det om at kunne formidle sin forskning med passion. Derfor skal dommerne både have indsigt i forskning, formidling, og hvordan man brænder igennem på en scene. Og der er Minik, Rosannguaq og Nukâka alle tre mestre inden for deres felter.

De fem forskere er endnu ikke fundet

Hele showet bliver vist på KNR. Så der kommer altså til at være langt flere end dem, som kan sidde i salen, der kan følge med, når forskerne skal udfolde deres projekter og forsøge at få folk hevet ind i fortællingen.

Og det er noget, som de tre dommere har tilfælles, til trods for deres ret så forskellige felter af ekspertise.

De er vant til at indtage en scene og komme ud over kanten med deres budskab, fortæller Jula Maegaard-Hoffmann:

- Vi er glade og stolte over, at det igen i år er lykkedes at sammensætte et super kompetent dommerpanel, som tilsammen giver finalisterne de bedste forudsætninger for en fair og faglig bedømmelse, siger hun.

Så hvis du er ph.d-studerende eller ph.d.'er, så kan du nå at melde dig til konkurrencen frem til den 1. september.