Nomineringer til årets Koda Greenland Awards på plads

Nomineringerne til årets Koda Greenland Awards, dels for bedste musikudgivelse, bedste nye talent og så æresprisen for lang og tro tjeneste i grønlandsk musik, er nu på plads.
Foto © : Youtube
Skrevet af Karsten Sommer
05. januar 2015 14:46

De tre nominerede til Årets pris 2014 for bedste nyudgivelse er dels Small Time Giants for deres flotte album Stethoscope, der roses for sin flotte og gennemarbejdede lyd, og deres evne til, på trods af deres engelske sangtekster, at bevare en grønlandsk ånd i sangene.

 

Desuden er gruppen KIMIA nomineret for deres nye album, der roses blandt andet for deres spændende tekster og markante sang ved Mike Fencker Thomsen, samt Kimia´s genoplivning af den gode gamle grønlandske rock-ånd.

 

Og så er også veteranerne Nanook naturligvis blandt de nominerede for deres 3. album, hvor de endnu engang serverer international lyd "på den fede grønlandskle måde", som Koda-Gramex-komiteen udtrykker det.

Læs også To Koda priser i stedet for de sædvanlige tre

Der uddeles også i år en Årets Pris for 2013, fordi der ikke fandt nogen prisuddeling sted sidste år. Her er de nominerede sangeren Kali, sangerinden Katsi Kleist og endelig Søren Alaufesen.

 

Til Talentprisen for 2014 er nomineret Nikolaj Lønstrup, Uyarakq - alias den fra KNR-TV´s musikprogram Tusartaat kendte Aqqalu Engell, samt Nuuk-bandet Rockstones.

 

Og Æresprisen til folk, der har ydet en mangeårig indsats for grønlandsk musik, skal i år vælges mellem multimusikeren Leif Sandvig Immanuelsen, hiphop-veteranerne Nuuk Posse og sangeren Ulf Fleischer.

 

Hvem der får priserne afsløres ved Imernalaaq-musikfestivalen den 31. januar i Nuuk.