Foto: Knr

Nivi Olsen: Der skal handling til på skoleområdet

Nivi Olsen mener ikke, det var forkert at nævne dårlige resultater fra en konkret skole på talerstolen i Inatsisartut.

Naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen tager nu til genmæle overfor formanden for Inatsisartuts uddannelsesudvalg. Formand Vivian Motzfeldt har nemlig skarpt kritiseret Nivi Olsen, for at hænge en konkret skole ud i al offentlighed fra talerstolen i Inatsisartut.

Sagen handler om Narsaq Skole, hvor Nivi Olsen betegnede forholdene som uacceptable på grund af skolen meget ringe karaktergennemsnit. Det er faldet Vivian Motzfeldt for brystet, og som formand for Inatsisartuts uddannelsesudvalg udtaler hun skarp kritik af Nivi Olsen.

- Vi synes ikke, at det er den rigtige måde at gøre det på, at hænge en lokal skole ud på landets vigtigste talerstol, siger Vivian Motzfeldt til KNR.

Læs også Nivi afviser forringelser og fyringer på uddannelser

På talerstolen sagde Nivi Olsen også, at eleverne på Narsaq Skole i gennemsnit ikke havde opnået karakteren bestået til folkeskolens afgangsprøve. 

Ifølge et §37-svar fra naalakkersuisut til medlem af Inatsisartut Suka K. Frederiksen, Siumut, er Nivi Olsens udtalelse forkert, da eleverne lige præcis opnåede et gennemsnit ved afgangseksamen på karakteren 2,025.

Læs også Nivi Olsen: Satte folkeskoleledere er et problem

Nivi Olsen beklager den fejlagtige udtalelse, men hun fastholder, at gennemsnittet på 2,025 er et utilfredsstillende resultat for skolen. (Et 2-tal svarer til et 6-tal på den gamle karakterskala).

- Jeg bad mit departement om at lave en oversigt over, hvordan resultaterne for hver folkeskole har været i år. En af de skoler, som var mest alarmerende, var Narsaq Skole, siger Nivi Olsen og understreger, at der er alvorlige problemer på flere folkeskoler.

Vivian Motzfeldt opfordrer Nivi Olsen til at tage ansvar for problemet, selvom det er kommunerne, der står for driften af skolerne. Det har Nivi Olsen også tænkt sig.

- Vi er igang med at udvikle bedre værktøjer til skoleledere og lærere. Det skal sikre, at lederne bedre kan styre skolen. Ikke mindst arbejder jeg for at etablere en forening for forældre i hele landet, som skal være forældrenes stemme på skolerne, siger Nivi Olsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt