Folkeskoleeleverne kommer ikke til at få færre aktiviteterne eller færre lærere, siger Nivi Olsen

Nivi afviser forringelser og fyringer på uddannelser

Det er primært institutioner med overskudsbudgetter, som skal bidrage til besparelserne på uddannelsesområdet. Naalakkersuisoq Nivi Olsen afviser fyringer og færre skoleaktiviteter.

Besparelsesforslaget på uddannelsesområdet kommer ikke til at skade aktiviteterne på skolerne eller betyde fyringer. Det er primært ubenyttede midler, som kommer til at mærke sparekniven.

Sådan siger naalakkersuisoq for uddannelse, Kultur og Kirke, Nivi Olsen (D). Hun vil hellere vil effektivisere uddannelsessektoren end at bruge flere penge på den.

- Jeg har taget fra de områder, hvor jeg kan se, at det ikke vil skade selve aktiviteterne inden for området. Det vil se de ting, som har et overskudsbudget, når året er omme. Det er primært her, vi har taget penge fra i første omgang, siger hun.

 

Besparelser for 11 millioner kroner

Hun skal finde 11 millioner kroner på sit resortområdet af de i alt 50 millioner kroner, som Naalakkersuisut skal spare på den offentlige drift, for at landet kan få en bedre økonomi.

Læs også Naalakkersuisut har fundet millionbesparelser

Renoveringsuddannelsen skal af med 1,4 millioner. Brancheskolen for sundhedsuddannelser skal skære i driften med 1,7 millioner kroner. College Tech Greenland skal spare 1.5 millioner kroner.

Besparelserne kommer heller ikke til at betyde fyringer inden for uddannelsessektoren, siger Nivi Olsen.

 

Nivi: Effektiviseringer frem for flere penge

Nivi Olsen siger også, at hun har et andet syn på, hvad der skal give en god folkeskole i fremtiden. Her er penge ikke alfa omega. Det er effektivisering af folkeskolen til gengæld.

- I min optik tænker jeg ikke, at penge betyder en opkvalificering af uddannelsesstederne. Vi har de dyreste folkeskoler, og der tænker jeg, at vi skal effektivisere yderligere uden at give ekstra penge. Det er den tankegang, jeg vil bruge hele vejen igennem. Vi har et samfund, der er tilskudsafhængigt på mange fronter. Og derfor tænker jeg, at effektivisering i svære tider er den eneste vej, hvor vi kan gøre det bedre, siger hun.

Nivi Olsen oplyser i øvrigt, at hun har sparet 500.000 kroner i sit eget departementet. Hun vil bruge mindre på rejser og konsulentydelser.

Naalakkersuisut diskuterer besparelsesforslaget i morgen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt