Demokraterne er støtteparti for koalitionen. Og de vil ikke sikre balladeramte Siumut uforbeholden støtte. Foto: Ane-Marie Petersen / KNR

Nivi Olsen: Demokraterne støtter ikke Siumut for enhver pris

Igen er der intern ballade i Siumut. Nivi Olsen har indkaldt Demokraternes hovedbestyrelse og medlemmer af Inatsisartut til møde. Men de ønsker ikke valg i utide.

Demokraterne vil ikke støtte Siumut for enhver pris.

Det siger fungerende formand Nivi Olsen, der nu har indkaldt partiets hovedbestyrelse og Inatsisartutmedlemer til møde om den seneste ballade i Siumut.

- Det er langtfra tiltrækkende at støtte op om noget for enhver pris og lade som om, at man ikke lægger mærke til det, der foregår, siger Nivi Olsen til KNRs radioprogram Inuiaat Tillernerat.

LÆS OGSÅ Henrik Fleischer om mulig udmeldelse af Siumut: Der var en misforståelse

Demokraterne er støtteparti og sikrer, at mindretalskoalitionen bliver siddende. Men Nivi Olsen fastslår altså, at Demokraterne ikke vil garantere uforbeholden støtte til Siumut.

Sagen kort

- Onsdag 19. februar erklærede Inatsisartuts fiskeriudvalg, at de har mistillid til naalakkersuisoq for fiskeri, Jens Immanuelsen (S).

- Henrik Fleischer (S) er formand for Fiskeriudvalget. Han var den eneste i udvalget, der havde underskrevet mistillidserklæringen.

- I weekenden skrev sermitsiaq.ag, at Henrik Fleischer er blevet smidt ud af Siumut. Mediet citerer anonyme kilder for oplysningen.

- Henrik Fleicher selv siger til KNR, at det hele er en misforståelse – han siger, at han ikke ved, om han er smidt ud af partiet eller ej. 

- KNR forsøger at få en kommentar fra Siumuts ledelse. Men næstformand Karl-Kristian Kruse svarer ikke KNRs opkald og beskeder. 

- Både formand Kim Kielsen og medlem af den daglige ledelse Vivian Motzfeldt henviser til Karl-Kristian Kruse.

Det siger hun efter den seneste ballade i Siumut, hvor formanden for Fiskeriudvalget, Henrik Fleischer, muligvis er smidt ud af partiet.

Ifølge Sermitsiaq.AGs kilder har formandskabet i Inatsisartut modtaget orienteringen om Fleischers eksklusion fra Siumut lørdag.

KNR har prøvet at få det bekræftet fra partitoppen i Siumut. KNR bliver henvist til næstformand Karl-Kristian Kruse, som ikke svarer på hverken opkald eller beskeder. 

Hovedpersonen i balladen, altså Henrik Fleischer selv, siger til KNR, at han ikke ved, om han er smidt ud af Siumut eller ej.

Og balladen får altså nu støttepartiet til at stikke hovederne sammen. 

- Jeg indkaldt partiets hovedbestyrelse og Inatsisartutmedlemer til møde, og så skal vi sætte os ned og sammen lave nogle vurderinger, siger Nivi Olsen.

Hun siger dog, at hun nødigt ser valg i utide. Det vil sætter en stopper på de seneste års politiske arbejde, siger den fungerende formand.

Kan ikke forudse mødets resultat

Nivi Olsen mener også, at der skal ske noget "stort" før Demokraterne trækker tæppet under Siumut.

Hun kan ikke sige, hvornår en sag er stor, men en udmelding fra et enkelt Siumut-medlem falder ikke i den kategori, siger hun.

LÆS OGSÅ Vi støtter stadig Kim Kielsen - men ikke Siumut for enhver pris

Men det er hendes egen mening, understreger Nivi Olsen. 

- Det er ikke til at vide, hvilket resultat vurderingerne på et møde vil kaste af sig, siger Nivi Olsen til Inuiaat Tillernerat.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt