Nissebandens fader til Uummannaq

Måneden igennem nyder mange i både Danmark og herhjemme gensyn med Nissebanden i Grønland. Manuskriptforfatteren vender til sommer tilbage til stedet, hvor den populære julekalender for 22 år siden blev indspillet.
14. december 2011 06:36

Grønland er på ingen måde fremmed land for forfatter og skuespiller Flemming Jensen, der benytter enhver lejlighed til at vende tilbage til Uummannaq. Derfor har han også sagt ja til at tage til Ilulissat og Uummannaq i begyndelsen af august måned, hvor han i en uges tid skal være guide.

- Det er et rejseselskab, der har spurgt om jeg vil vise dem lidt rundt. Og jeg er ikke så god til at vise rundt i Ilulissat, men det er der så nogen som vil hjælpe lidt til. Men når vi er oppe i Uummannaq-området, så vil jeg godt bilde mig ind, at jeg kan fortælle hvad der er op og ned, og vise lidt rundt, siger Flemming Jensen.

Udover at have forfattet 'Nissebanden i Grønland' havde han også rollen som den fjogede Lunte. Og selv om tjansen som guide ikke er særligt knyttet op på den efterhånden klassiske julekalender, vil han ikke holde sig tilbage med anekdoterne, når rejseselskabet når Uummannaq.
- Det vil være naturligt at fortælle om det, for vi skal da over til julemandens hus, som vi jo bare havde som kulisse, og hvor de i Uummannaq har været så søde at indrette det, så det er også smukt inden i, vi havde bare fire vægge, siger Flemming Jensen, og slutter:

- Aamma juullimi pilluarit (glædelig jul).

Flemming Jensen har været skolelærer i bygden Ikerasak, og vil under turen tage gæsterne med ud til bygden.

Overskud fra turen har Polar Rejser i samråd med Flemming Jensen, hoteldirektør Arne Niemann og bygdens skolelærer besluttet skal gå til bygdens børn som i den grad mangler langrends-udstyr.