Nissebanden hitter

Årets DR-julekalender Nissebanden i Grønland er meget populær blandt de danske børn. I gennemsnit har 989.000 danskere fulgt Lunte, Puk, Skipper, Gemyse og hr. Mortensen gennem seriens første fire afsnit, og det er det højeste seertal for en julekalender i 17 år. Det oplyser dr.dk.
Skrevet af Martine Lind Krebs
06. december 2011 06:20

Julekalenderen er produceret i 1989 og er skrevet af Lunte - Flemming Jensen - som selv har boet i Grønland en årrække. Og populariteten skyldes nok at serien giver danske børn et indblik i lidt af grønlandsk kultur, blandt andet taler Lunte grønlandsk med julemandens hjælper Inuk.

Det er fjerde gang Nissebanden i Grønland løber over skærmen. Da den blev genudsendt i 1993 satte den også rekord. Her fulgte 1.136.000 seere med, og det er aldrig blevet overgået af en anden julekalender på DR.

Nissebanden må dog se sig slået af TV2’s nyproducerede julekalender Ludvig og Julemanden, som har haft seertal på 1.272.000 de første fire afsnit.

Begge julekalendere kan ses på KNR, som ovenikøbet også genudsender den legendariske grønlandske julekalender "Nisserne højt mod nord" med Naja Rosing Olsen og ungdomsprogrammet Labrador Kangianni´s Eqaluk Høegh... i miniudgave.