Nikku tilbage til Inatsisartut!

En gruppe unge fra Nikku Olsens hjemby Qeqertarsuaq har, med bl.a. Simigaq Grønvold Andersen i spidsen, besluttet sig for at arrangere en demonstration, hvor de kræver Nikku Olsen tilbage i Inatsisartut.
Skrevet af Simon Uldum -
09. april 2013 09:20

-Vi var en gruppe, der sad og snakkede om det søndag aften. Vi synes det er forkert, at Nikku bliver dømt ude af Inatsisartut for en episode, der skete for otte år siden, men fordi sagen først blev lukket tre år senere, er Nikku blevet kendt uvalgbar. Og det synes vi ikke er ret og rimeligt, fortæller Simigaq Grønvold Andersen til knr.gl.

Demonstration finder sted på fredag, den 12. april kl. 16.30, hvor arrangørerne beder folk om støtte op om Nikku Olsen. Demonstration sker i midtbyen, ved ”Trekanten”. Arrangørerne har aftalt med den  lokale tv-forening Arfivik TV, at de kommer og filmer demonstrationen, således at den kan blive videreformidlet til f.eks. Qanorooq.

I forbindelse med demonstrationen bliver der også lavet en underskriftsindsamlig, som arrangørerne vil aflevere til formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond.

-Vi håber, at mange vil komme og støtte op om demonstrationen, og vi opfordrer også borgere i andre byer til at arrangere lignende demonstration, siger Simigaq Grønvold Andersen til knr.gl.