Niels Thomsen: Bankerne støtter KNI

Der har på det seneste været en enorm udskiftning i KNI's top både i bestyrelsen og i den daglige ledelse. Det var baggrunden for, at den nye bestyrelsesformand på et møde med bankerne mandag måtte understrege, at KNI på ingen måde befinder sig i en økonomisk eller finansiel krise, selvom der har været stor udskiftning.

Her til formiddag ønsker Niels Thomsen ikke at uddybe en pressemeddelelse, han havde udsendt i går. KNI fik det ud af mødet, som man havde håbet, at bankerne fortsat stiller deres kreditfaciliteter til rådighed.

- Jeg er meget bevidst om de udfordringer vi står overfor, og jeg forstår at bankerne selvfølgelig vil følge tæt med i hvordan de ledige poster bliver besat, indledte KNI-formanden sin pressemeddelelse med.

- Jeg er overbevist om, at vi til fulde vil indfri, de forventninger der er til os på dette punkt.

Ingen af bankerne er særligt snakkesaglige om deres møde med Niels Thomsen i København. Grønlandsbanken er tavse, ligesom Bank Nordik, der henviser til en specialist i den svenske bank SEB, som åbenbart taler flere af bankernes sag overfor KNI. Her er der også kun tavshed.

De seks kreditorer er udover SEB, Grønlandsbanken og Bank Nordik: Arbejdernes Landsbank, EBH Bank og tyske Commerz Bank.

Det har været nødvendigt for KNI's nye bestyrelsesformand, Niels Thomsen, at signalere ro og stabilitet overfor bankerne, efter den megen uro i KNI i den seneste tid.

Uroen startede i sensommeren, hvor Naalakkersuisut udskiftede flere bestyrelsesmedlemmer.

Siden er direktør Claus Jensen blevet fyret af bestyrelsen, efter han havde disciplineret 14 medarbejdere med en midlertidig hjemsendelse. Claus Jensen er nu midlertidigt erstattet med Peter Grønvold Samuelsen, og Jan H. Lynge er blevet ansat som midlertidig økonomidirektør. Selvsamme Jan H. Lynge der modtog et gyldent håndtryk på to millioner kroner i en fælles aftale med naalakkersuisoq for finans og indenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq.

Udover udskiftningen i KNI's top, har tre  bestyrelsesmedlemmer nu taget deres gode tøj og forladt KNI. Oven i det kommer en bunke ansatte, der har sagt op. Det drejer sig om økonomidirektøren, regnskabschefen, engroschefen og HR-chefen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt