Niels Thomsen: Bankerne støtter KNI
Her til formiddag ønsker Niels Thomsen ikke at uddybe en pressemeddelelse, han havde udsendt i går. KNI fik det ud af mødet, som man havde håbet, at bankerne fortsat stiller deres kreditfaciliteter til rådighed.
- Jeg er meget bevidst om de udfordringer vi står overfor, og jeg forstår at bankerne selvfølgelig vil følge tæt med i hvordan de ledige poster bliver besat, indledte KNI-formanden sin pressemeddelelse med.
- Jeg er overbevist om, at vi til fulde vil indfri, de forventninger der er til os på dette punkt.
Ingen af bankerne er særligt snakkesaglige om deres møde med Niels Thomsen i København. Grønlandsbanken er tavse, ligesom Bank Nordik, der henviser til en specialist i den svenske bank SEB, som åbenbart taler flere af bankernes sag overfor KNI. Her er der også kun tavshed.
De seks kreditorer er udover SEB, Grønlandsbanken og Bank Nordik: Arbejdernes Landsbank, EBH Bank og tyske Commerz Bank.
Det har været nødvendigt for KNI's nye bestyrelsesformand, Niels Thomsen, at signalere ro og stabilitet overfor bankerne, efter den megen uro i KNI i den seneste tid.
Uroen startede i sensommeren, hvor Naalakkersuisut udskiftede flere bestyrelsesmedlemmer.
Siden er direktør Claus Jensen blevet fyret af bestyrelsen, efter han havde disciplineret 14 medarbejdere med en midlertidig hjemsendelse. Claus Jensen er nu midlertidigt erstattet med Peter Grønvold Samuelsen, og Jan H. Lynge er blevet ansat som midlertidig økonomidirektør. Selvsamme Jan H. Lynge der modtog et gyldent håndtryk på to millioner kroner i en fælles aftale med naalakkersuisoq for finans og indenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq.
Udover udskiftningen i KNI's top, har tre bestyrelsesmedlemmer nu taget deres gode tøj og forladt KNI. Oven i det kommer en bunke ansatte, der har sagt op. Det drejer sig om økonomidirektøren, regnskabschefen, engroschefen og HR-chefen.