Nick Nielsen melder sig ind kampen om formandsposten i Siumut

Tidligere naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, kirke og ligestilling, Nick Nielsen, melder sig nu i kampen om formandsposten i Siumut.
Nick Nielsen Foto © : KNR
Skrevet af Simon Uldum -
14. oktober 2014 09:29

- Jeg stiller op som formand for Siumut til ekstraordinært generalforsamling til 18. oktober 2014, meddeler Nick Nielsen, Siumut, i en pressemeddelelse.

Læs også Doris Jakobsen vil være formand for Siumut

- Vi har store udfordringer i landet, både på den korte og lange bane. Og vi kan ikke bare sætte os ned og vente på, at der kommer løsninger udefra, vi skal selv påtage os rollen som førerhund og sørge for at få skabt de nødvendige rammer, der kan gøre vores land selvbærende og selvstændigt. Vi har mange muligheder for at gøre tingene anderledes end i dag, bare vi gør det i fællesskab og tænker ud af boksen, skriver Nick Nielsen.

 

Ønsker at skabe bredt samarbejde

- Hvis vi skal takle de udfordringer vi kan se foran os, er nødvendigt med et bredt samarbejde, ikke bare politisk, men også nationalt. Alle gode kræfter skal være med til at løfte opgaverne og sikre at vi når vores målsætning om selvstændighed, gennem hårdt arbejde, nye måder at gribe tingene an på og et mere internationalt perspektiv i vores samarbejdsrelationer.

Læs også Kielsen går efter Siumuts formandspost

Nick Nielsen blev ikke valgt ind ved valget for halvandet år siden, men udpeget som naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, kirke og ligestilling.

 

Han er uddannet civilingeniør (cand.polyt) og har tidligere arbejdet som teknisk direktør i Qaasuitsup Kommunia.

 

Hvem, der skal styre Siumut videre efter Aleqa Hammond, afgøres på et ekstraordinært landsmøde lørdag den 18. oktober.