Ni ud af ti grønlændere ser og hører nyheder på KNR

Den netop offentliggjorte undersøgelse af KNR indeholdt en lytter- og seerundersøgelse, hvor tilfældigt udvalgte personer over hele landet er blevet spurgt om deres medievalg og tilfredsheden med det de ser og hører.
Skrevet af Peter Troelsen
10. januar 2013 13:32

Resultatet viser, at KNR har ualmindeligt godt fat i den grønlandske befolkning, og på nyhedsområdet bruger 9 ud af 10 grønlændere KNR dagligt eller næsten dagligt.

-De tal siger en masse om, hvor vigtig KNR er for Grønland, og hvor godt forankret vi faktisk er. Folk ser og lytter til os, og de fleste mener, vi gør et godt stykke arbejde. Det er vi enormt stolte af og glade for. Det er et resultat, der i den grad viser, at KNR lever op til sin public serviceforpligtelse i forhold til den grønlandske befolkning, siger nyhedschef Mikkel Bjarnø Lund fra KNR.

Et andet aspekt af lytter- og seermålingen er undersøgelsen af KNR´s betydning i kulturel og samfundsmæssig sammenhæng. Også her viser KNR sig som det samlende medie for grønlænderne. Mere end 90 % af seerne og lytterne mener, at KNR er vigtig eller meget vigtig, når det gælder viden om den kulturelle og samfundsmæssige sammenhæng her i landet.

-Tallene viser, at KNR er den vigtigste kilde til oplysning. Det forpligtiger. Og det er en opgave, vi tager meget alvorligt hver eneste dag. Vi skal hele tiden udvikle og forbedre os, så vi kan sikre den grønlandske befolkning den bedste oplysning og indsigt. Det stiller store krav, men vi er klar, for der er brug for et stærk KNR, hvis Grønland skal udvikle sig til et sundt demokrati, fastslår Mikkel Bjarnø Lund.