Billeder: Nationaldagen fejret i Aalborg

Nationaldagen blev også markeret flere tusinde kilometer væk fra Grønland. Blandt andet i Aalborg hvor formanden for Socialdemokrateiet, Mette Frederiksen, var indbudt som taler i Aalborg Zoo's fejring af dagen.
21. juni 2018 16:52

Også uden for Grønland bliver nationaldagen fejret.

I Aalborg er dagen blandt andet markeret i Det Grønlandske Hus og i Aalborg Zoo, som havde valgt åbne haven for gæster til nationaldagen.

Og én af gæsterne var Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, der var indbudt som taler. En tale, hvor hun blandt andet sage, at hun gerne ser det danske samfund blive bedre til at tage imod grønlændere, der flytter til Danmark for at studere, arbejde eller af en anden grund skifter den grønlandske tilværelse ud.

For en del af de fremmødte var det vigtigt at markere nationaldagen, også flere tusinde kilometer fra Grønland.

Deltager: Jeg kan tale mit eget sprog

Det gælder for eksempel Helena Petersen fra Qaqortoq, der i dag bor i Aalborg:

- Det er dejligt, at man kan mærke, at Grønland også er i Danmark. Man føler sig lidt hjemme, og det er dejligt med kaffemik og sådan noget. Der er lidt hjemmefølelse over det. Det er jeg glad for.

Også for Makka Johansen fra Nuuk er dagen vigtig at markere.

- Det betyder rigtig meget for mig, fordi før i tiden har jeg ikke deltaget i nationaldagen, efter vi flyttede til Danmark. Det er første de senere år, jeg er begyndt at deltage (...) Det gav rigtig meget, netop fordi jeg kan tale mit sprog, fordi nogen forstår min hunmr, og fordi vi kan have det sjovt. Og så gensynsglæden.