BILLEDER Nationaldagen blev skudt i gang i Nuuk

I dag fejres nationaldagen over hele landet og traditionen tro blev dagen markeret i hovedstaden med kanonsalut fra morgenstunden.

Mange borgere var som vanligt mødt op ved kajkanten i Kolonihavnen for høre kanonsalutten klokken 8 og se starten på sælfangstkonkurrencen.

Efter nationalsang og kanonsalut holdt borgmester Charlotte Ludvigsen tale:

- Nationaldagen er en dag, hvor jeg personligt fyldes med taknemmelighed. Det er nu ti år siden, at Kommuneqarfik Sermersooq blev oprettet, og jeg er virkeligt stolt over, at jeg i dag kan stå her som borgmester for både øst og vest. Vi har brug for dette sammenhold mellem øst og vest nu – og dette sammenhold er vores sande rigdom, men kun hvis vi, forstår at værne om det og holde fast i, at vi kan, hvad vi vil. Det er dét, vi skal bygge vores fremtid op omkring: Dét at stå sammen, støtte og hjælpe hinanden – hver dag.

- Lad det være det mål, vi tager med os ind i den vidunderlige, grønlandske sommer, der allerede har lagt sig om os. Lad os glæde os over, at vi har så stærkt et sammenhold og samfund. Jeg glæder mig i hvert fald over det, og jeg er stolt over – sammen med jer – at være en del af dette land.

I hovedstaden byder nationaldagen traditionen tro på sæljagtkonkurrence, qajaq-opvisning og aktiviteter for børn og familier dagen igennem.

Du kan læse mere om, hvad der sker i din by eller bygd på din kommunes hjemmeside.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl