Nanortaliks børneliv skildres i bog og i billeder

I sommeren 2016 blev der afholdt "Camp Nuan" i Nanortalik med alverdens aktiviteter for byens børn.
Skrevet af Karsten Sommer
16. november 2016 07:23

På torsdag kommer Foreningen Grønlandske Børn tilbage for at sige tak til byen for den store opbakning fra forældre og byens erhvervsliv.

Med sig har de bogen "Vores minder" med en række unikke billeder af byen og børnene.

Sommercampen Camp Nuan sidste sommer blev arrangeret af Foreningen Grønlandske Børn, i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke og 20 frivillige fra en række forskellige lande.

Når Foreningen Grønlandske Børn nu vender tilbage til Nanortalik er det med bogen ”Vores minder”.

Det er en billedfortælling om Camp Nuan og det børneliv, børnene i Nanortalik lever og har ønsket at skildre i en bog, der udkommer i 450 eksemplarer.

Bogen stammer fra fotoworkshops, hvor børnene på Camp Nuan blev udstyret med kameraer for at kunne fotografere deres bedste øjeblikke fra campen.

Læs også Camp Nuan: En sommer man aldrig glemmer

Mere end 80 børn har bidraget med egne billeder til bogen. Ideen med at lave bogen er at give børnene et varigt minde fra sommerlejren. Et minde, som de selv har været med til at skabe i form af egne foto til bogen.

Udover bogen vil der være fotoudstilling på skolen i byen, hvor Foreningen Grønlandske Børn udstiller billeder. Det er billeder, der er taget af fotograf Nicola Abraham, som var med som frivillig på Camp Nuan.

Bogreception og fotoudstilling finder sted på torsdag den 17. november mellem klokken 16.00 - 18.00 på skolen Nanortallip Atuarfia.