Camp Nuan: En sommer man aldrig glemmer

Foreningen Grønlandske Børn har i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke / ActionAid Denmark, for tredje gang arrangeret en sommercamp i Grønland, og denne gang er det i Nanortalik, der er camp.
Foto © : Camp Nuan
Skrevet af Mads Lynge
08. juli 2016 14:08

Frivillige fra syv lande er med til at stable Camp Nuan, som den hedder, på benene, og aktiviteterne starter i Nanortaliks skole:

- Vi håber, at vi får besøg af rigtig mange af byens 450 børn. Vi har i hvert fald et hold af frivillige med, som glæder sig til at møde børnene og deres forældre og sætte gang i lege, musik og sport sammen med børnene, siger projektleder  i Foreningen Grønlandske Børn, Gunver Justesen.

I alt er der 17 frivillige fra Canada, Rusland, Tyrkiet, Frankrig, England og selvfølgelig fra Grønland og Danmark, og Gunver Justesen er glad for opbakningen fra Kommune Kujalleq:

- Vi har en rigtig god dialog med kommunen, og alle glæder sig til at give børnene i Nanortalik en sommer, de aldrig glemmer, siger hun.

Der vil være gratis aktiviteter for byens børn og unge, og på lørdag er borgerne i Nanortalik inviteret til kulturel aften i byens sportshal.

Camp Nuan blev åbnet igår torsdag d.7.juli, og varer til d.4.august.