- Vi har kunnet konstatere, at Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen vælger at udtale sig i strid med sandheden flere gange, blandt andet under møderne i Inatsisartutsalen, lyder det fra Pele Broberg. Foto: Partii Naleraq

Naleraq: Vi har mistillid til Karl Frederik Danielsen

IA vil af med naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen, og Samarbejdspartiet vil give ham en næse eller fyre ham. Naalakkersuisoq taler nemlig usandt, mener de tre partier.

Naalaakkersuisoq for boliger og infrastruktur Karl Frederik Danielsen (S) hænger i en tynd tråd, hvis man skal tro udmeldinger fra IA, Samarbejdspartiet og Partii Naleraq. 

For Karl Frederik Danielsen kludrer rundt og taler usandt ifølge de tre partier. 

Pele Broberg, der medlem af Partii Naleraq, vil senest stille en mistillidsdagsorden mod Karl Frederik Danielsen ved en forespørgselsdebat om lufthavnene 12. november i Inatsisartut, hvis ikke Karl Frederik Danielsen er blevet skiftet ud inden. 

- Vi har kunnet konstatere, at Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen vælger at udtale sig i strid med sandheden flere gange, blandt andet under møderne i Inatsisartutsalen, lyder det fra Pele Broberg. 

-  At Naalakkersuisut bevidst udtaler sig i strid med sandheden bør chokere, men desværre kan vi konstatere, at befolkningen efterhånden blot trækker på skuldrende. Politikerlede har grundlag for at vokse sig større, når partierne af frygt for vælgernes dom, ser igennem fingrene med denne form for opførsel, lyder det fra Pele Broberg.

IA: Lind strøm af forkerte oplysninger

Også IA har meldt sig i kritikerkoret af Karl Frederik Danielsen:

- Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur har indtil flere gange haft udmeldinger, der direkte er i modstrid med hinanden. Pressemeddelelser og ukorrekte oplysninger til Inatsisartut kommer ud i en lind strøm, og disse skaber usikkerhed i vores arbejde samt i vores beslutninger, lyder det fra næstformand i IA, Aqqaluaq B. Egede. 

De to partier henviser især til én hændelse, hvor Karl Frederik Danielsen talte usandt.

LÆS OGSÅ Forvirringen er total: Svarede ja – men mente nej

I forbindelse med et pressemøde om Forsvarets fortsatte brug af Kangerlussuaq, svarede Karl Frederik Danielsen ja til KNR på spørgsmålet om, hvorvidt der eksisterer en ikke-offentliggjort aftale om, at Forsvaret skal betale for renovering og drift af lufthavnen.

Et ja, som han måtte ændre til et nej kort efter, for sådan en aftale findes ikke.

Vender det blinde øje til

Samarbejdspartiets Tillie Martinussen er også alt andet end begejstret: 

- Der bør uddeles en næse eller en fyreseddel, siger hun i en pressemeddelelse som reaktion på spørgsmålet om Kangerlussuaq.

- Det kan ikke hjælpe noget, at en naalakkersuisoq ikke magter at svare på spørgsmål om sit eget område og aftaler indgået herunder, lyder det fra hende.

LÆS OGSÅ Ikke-offentliggjort aftale binder Forsvaret til driften af Kangerlussuaq

 Aqqaluaq B. Egede (IA) mener, at Demokraatit, Siumut, Nunatta Qitornai og Atassut ligeledes burde reagere.

- Det med at være Naalakkersuisoq medfører et stort ansvar, hvorfor bestemmelser herfor skal følges. Demokraatit, Siumut og Nunatta Qitornai og Atassut vender det blinde øje til Naalakkersuisoq for Boligers mange usande oplysninger og vildledning. For de reagerer slet ikke på de modsatrettede udmeldinger, som Naalakkersuisoq fremkommer med, lyder det fra IA.

Karl Frederik Danielsen har dog afvist kritkken fra IA. I sidste uge meldte han følgende ud i en pressemeddelelse:

- Det fremgår af Aqqaluaq B. Egedes udmelding, at jeg konstant fremkommer med ukorrekte oplysninger, som skaber usikkerhed. Dette kan jeg på ingen måde genkende.

Grunden til, at der går så lang tid før Partii Naleraq vil fremsætte en mistillidsdagsorden mod Karl Frederik Danielsen, skyldes reglerne i Inatsisartut. En mistillidsdagsorden kan nemlig kun fremsættes mod den pågældende naalakkersuisoq, når vedkommende er i salen i forbindelse med det emne, som mistilliden handler om.

 


 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt