Nak og Æd et rensdyr i Grønland

Nak og Æd er i Grønland og skal lave to programmer, hvor de vil forsøge at få fingrene i rensdyr og Uvak
Skrevet af Merete Lindstrøm
26. august 2018 18:23

Duoen fra Nak og Æd Nikolaj Kirk og Jørgen Skouboe blev spottet på atlantflyveren fra København til Kangerlussuaq fredag. KNR fangede dem et øjeblik før den videre rejse. 

Nak og Æd skal optage to programmer, mens de er i landet. Ét om rensdyr og ét om Uvak – Fjordtorsk -fortæller Jørgen Skouboe. Og han har forberedt sig til turen længe ved at øve sig på det grønlandske sprog. 

- Jeg synes, at det er fedt at kunne vide, hvad er klokken - qassinngorpa - tassa - det er færdig, jeg gider ikke mere, til Nikolaj når han bliver for meget - ajorpoq - det er noget lort, lyder det på grønlandsk med en smule accent.

Det ene program skal optages nær indlandsisen, fortællere jægeren, der ser frem til at komme ud i den grønlandske natur. Og han har da også tillært sig flere positive fraser, som nok bliver nyttige på turen, der varer ni dage i alt.

- Qujanaq, illillu - tak i lige måde, - tak og i lige måde. Og så videre. Jeg kan lidt mere. Det prøver jeg at gå og øve mig lidt på, siger Jørgen Skouboe.

Den anden halvdel af holdet Nikolaj Kirk har for nylig været i Canada, hvor organisationen Inuit Sila havde inviteret til sælseminar, med fokus på udvikling af nye retter med sælkød, så det grønlandske køkken er ikke helt ukendt for ham.

De to programmer skal efter planen sendes de to sidste mandage i november på DR2