Naalakkersuisuts 100 dages plan

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, præsenterede i dag en plan for, hvad regeringen skal nå på sine første 100 dage ved magten. Planen kan bedst beskrives som et kludetæppe af gode intentioner, og områder man vil kigge på, men forslagene er endnu ikke særligt konkrete. Der er dog allerede nogle punkter, som den nye formand lægger særligt vægt på.
Aleqa Hammond
30. april 2013 16:52

- Det er vigtigt med vores plan for, hvordan vi kommer ud af arbejdsløsheden, og det er meget vigtigt, at erhvervsudviklingen i Grønland skal have et skub, sagde Aleqa Hammond fra Siumut.

Planen for de første 100 dage præsenterer ikke så mange konkrete tiltag, men skal nok snarer ses som en pejling for, hvad det er for nogle emner, Naalakkersuisut særligt vil rette opmærksomheden mod.

- Jeg mener, det er et meget konkret bud på, hvad det er vi skal have fået sat i gang inden for de første 100 dage.

Ind til videre har regeringen ikke løftede sløret for, hvor pengene skal komme fra til de mange løfter, den kom med i valgkampen, men der er ihvertfald ingen tvivl om, at Aleqa Hammond vil have gang i mineprojekterne. Efter flere møder med London Mining, er det et punkt i den nye aftale, at der skal træffes en afgørelse om London Minings ansøgning om en udnyttelsestilladelse, sådan så selskabet kan indgår finansieringsaftaler.

- Vores arbejde indenfor minesektoren har vi fremlagt i dag, hvor vigtigt det er, at denne proces ikke skal trækkes i langdrag. Tværtimod vi skal sikre, at landet er et sikkert land at arbejde med.

I forhold til de punkter, der blev præsenteret i dag, vil de kræve en vis finansiering, men man skal dog ikke regne med underskud. Pengene skal findes i den nuværende finanslov for 2013.

- Der er allerede eksisterende midler på finansloven, som ikke er blevet opbrugt endnu, og det giver et godt incitament til at få igangsat nogle initiativer, sagde Aleqa Hammond.

De 100 dage gælder  fra koalitionsaftalen blev præsenteret d. 26 marts og er altså allerede på sin 35. dag. De 100 dage udløber den 4. juli