Naalakkersuisut vil have flere havne til at indføre brugerbetaling

Fiskere i Nuuk betaler for at bruge havnen når de skal losse deres fangst. Nu vil Naalakkersuisut arbejde for at indføre samme betalinger andre steder i landet.
Alle andre skibe og både skal også punge ud for at bruge havnen. Det er for eksempel turistskibene, trawlerne og Royal Arctic Lines transportskibe. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
01. februar 2022 09:08

Hvis det står til Aslak Jensen (S), så skal fiskerne i Nuuk ikke betale for at bruge havnen. Han er næstformand i KNAPK og formand for fisker og fangerforeningen i Nuuk, NAPP.

Hans argument er, at det ikke er noget man gør andre steder i Grønland, og det er unfair for fiskerne i Nuuk, at det kun er dem der skal punge ud til at bruge havnen, når andre ikke gør det.

Det er Sikuki Habour A/S der driver havnen i Nuuk. Både den nye havn, der blev indviet i 2017 og den gamle havn.

Sikuki A/S er ikke et selskab, der får penge gennem finansloven. Det bliver drevet af de brugerbetalinger, som for eksempel fiskerne betaler.

Men alle andre skibe og både skal også punge ud for at bruge havnen. Det er for eksempel turistskibene, trawlerne og Royal Arctic Lines transportskibe.

Men hvor meget skal fiskerne og andre fartøjer så betale for at bruge havnen?

Ifølge Sikuki Habours takster, så skal man betale 38,64 kroner per tons for at losse fisk og skaldyr. Og så er der forskellige abonnementer, som fiskere skal betale, alt afhængige af, om de bruger det kommunale bådebroer eller kajen ved havnen.

Hvis man bruger de kommunale bådebroer, skal fiskerne ikke betale noget til Sikuki Harbour. Men hvis kutterne skal have en plads ved kajen, hvor de kan holde til, skal de betale 9.937 kroner halvårligt.

Brugerbetaling vigtige for vedligeholdelse

Tilbage til politikeren Aslak Jensen (S). På nuværende tidspunkt har han søgt om orlov fra Inatsisartut på grund af en retssag, men det er en helt anden historie.

Før han søgte om orlov, nåede han at spørge Naalakkersuisut omkring brugerbetaling af havnen i Nuuk. Han mener, at på grund af de lave indhandlingspriser på fisk, bør afgifterne for at bruge havnen fjernes. 

Indhandlingspriserne for fisk er nemlig banket ned på grund af corona.

Men Naalakkersuisut har ingen planer om at droppe brugerbetalingerne af havnen. Betalingerne er vigtige for at dække de udgifter, Sikuki Nuuk Harbour A/S har til drift, vedligehold og for betaling af ydelser for lån, der er optage for at kunne bygge den nye havn, står der i et skriftlig svar.

Aslak Jensen mener desuden, at det er forskelsbehandling, at det kun er fiskerne i Nuuk, der skal betale for at bruge deres havn. Det bliver der formentlig arbejdet på at ændre hos Naalakkersuisut.

Naalakkersuisoq for infrastruktur, Mariane Paviasen (IA) svarer nemlig, at Naalakkersuisut vil have, at flere Selvstyre-ejet havne indfører brugerbetaling.

- Naalakkersuisut arbejder på den baggrund på at indføre brugerbetaling gradvist i flere byer og dermed udligne konkurrencen mellem havnene og betalingsforholdene for brugerne på tværs af havnene.

- Ved indførsel af brugerbetaling forventes ikke kun forskelsbehandlingen at blive imødegået, men vil også bidrage til at der kan afsættes flere midler til vedligeholdelse. Manglende vedligeholdelse påvirker ikke kun havnenes anvendelsesmuligheder men også deres sikkerhedsmæssige tilstand, og arbejdet med at indføre brugerbetaling prioriteres derfor højt.