Naalakkersuisut: Spis tang

Det er sundt, det lokalt og der er masser af det, så spis tang. Det tankerne bag et arrangement, hvor Naalakkersuisut vil sprede kendskab til tangens fortræffeligheder.
06. september 2015 17:40

Naalakkersuisut vil gerne have os til at spise meget mere tang. Derfor slår Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug i samarbejde med Nordisk Ministerråd dørene op for et tangarrangement i Hans Egedes Hus i Nuuk. Det sker fra den 9. til 11. september.

Læs også Iværksætter præmieres for tørret tang

Arrangementet sker som led i Naalakkersuisuts initiativer for bedre sundhed ved øget anvendelse af grønlandske råvarer.

Formålet med tangarrangementet er ganske enkelt at få folk til at bruge mere tang i deres private madlavning. Arrangementet byder på  foredrag, udstillinger og ikke mindst prøvesmagninger af diverse retter. Tilberedt af kokkene Annesofie Hardenberg og Inunnguaq Hegelund.

Foredrag om tanghøst og tangliv

Herudover vil Grønlands Naturinstitut i samarbejde med Aarhus Universitet vise de forskellige arter af tang frem.

Dørene åbnes onsdag dem 9. september klokken 19.00, hvor der vil være foredrag med Ulrik Lyberth, omkring hans arbejde med tanghøst som forretning, efterfulgt med foredrag af Susse Wegeberg og Ole Geertz-Hansen, om tangens liv og i øvrigt hvad der fra Grønlands Naturinstituts side, arbejdes på med hensyn til tang.

Torsdag og fredag er der åbent hus fra klokken 11.00 -18.00.