Tele Post har brugt dobbelt så mange penge på konsulenter som beregnet

Naalakkersuisut kendte til mulig Tele-forsinkelse

Naalakkersuisut har hele tiden vidst, at teleliberaliseringen kunne blive forsinket. Det viser et høringssvar, hvor Tele-Post flere gange advarer mod tidsplanen. Tidligere nalakkersuisoq afviser at have sovet i timen.

Naalakkersuisut har hele tiden vidst, at Tele-Post ville få svært ved at blive liberaliseringsklar til tiden.

Det viser et høringssvar fra Tele-Post til Naalakkersuisut og Telestyrelsen fra i sommer. Her fremgår det, at Tele-Post vil få svært ved at nå tidsplanen. Selskabets fungerende direktør, Steen Montgomery-Andersen siger, at han flere gange har meddelt Selvstyret, at det ville blive svært og dyrt at nå deadlinen 1. april.

Tele-Post meldte i tirsdags om liberaliseringsstop på grund af store konsulentudgifter. Tele har brugt omkring otte millioner kroner, selvom der kun var afsat 4 millioner.

Læs også Billigere internet forsinket igen

Tele: Tidsplan skyld i store konsulentudgifter
Fungerende direktør, Steen Montgomery-Andersen er ked af, at man ikke når at blive klar. Han undrer sig dog over de politiske reaktioner:

- Vi har hele tidens syntes, at tidsplanen har været for ambitiøs. Vi har prøvet at gøre, hvad vi kan. Det har vi sagt over for de andre operatører, Telestyrelsen og det politiske system. Vi har altid sagt, at tidsplanen er for knap, siger han.

Ifølge Steen Montgomery-Andersen er den pressede tidsplan skyld i, at konsulentudgifterne er eksploderet på kort tid og liberaliseringen er blevet udsat. Konsulenterne skulle udregne, hvor meget de nye teleoperatører skal betale for at koble sig på Tele-Posts netværk.

Forsinkelsen har fået kritikken til at hagle ned over det store teleselskab, der blandt andet er blevet beskyldt for bevidst at trække liberaliseringen i langdrag.

Læs også Politikere raser mod Tele-Post

Højlydt kritiker vidste forsinkelsen kunne ske
Tidligere naalakkersuisoq for infrastruktur, Atassuts Steen Lynge er en af kritikerne. På sermitsiaq.gl beskylder han Tele-Post for at misbruge deres position.

Det var dog netop Steen Lynge, der i sin tid var ansvarlig for at igangsætte liberaliseringsplanen med deadline til 1. april.

- Har du gjort dit arbejde som naalakkersuisoq godt nok?

- Ud fra de oplysninger som Tele selv har givet, har de sagt, at de ville forsøge. De har sagt, at det var muligt. Derfor arbejder vi hen mod det. Det er det, vi arbejder udfra. Mere kan jeg ikke sige, siger Steen Lynge.

Tele-Post melder inden for et par uger ud, hvornår man regner med at være liberaliseringsklar, oplyser Steen Montgomery-Andersen.

Læs også Knud Kristiansen afviser indgreb i Tele-Post-sag

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt