Flere Inatsisartut-medlemmer kræver politisk handling for at sikre billigere internet

Politikere raser mod Tele-Post

En række politikere fra IA, Demokraterne og Atassut er stærkt utilfredse med, at Tele-Post står i vejen for en endelig liberalisering af telemarkedet. Teleselskabet har ingen ret til at blande sig i det politiske arbejde, lyder kritikken.

En dårlig aprilsnar! Uacceptabelt! For slapt!

Det er næsten kun lutter ukvemsord, som politikerne kan finde frem oven på Tele Posts melding om, at liberaliseringen af telemarkedet er udskudt.

Læs også Tele-udbyder kritiserer Tele-Post voldsomt

 

Udgifterne er en dårlig undskyldning
Demokraternes Justus Hansen føler sig direkte modarbejdet i sit politiske arbejde.

- De går direkte imod. Jeg føler mig lidt for nar, så hårdt kan jeg sige det. Jeg havde forventet, at Tele-Post som et ansvarligt selskab kunne overholde den her tidsfrist, men det kan man åbenbart ikke. Jeg føler mig lidt udsat for en aprilsnar, siger han.

Steen Lynge fra Atassut føler også, at Tele-Post blander sig utidigt.

- Det er en politisk beslutning, der allerede er blevet truffet af tidligere Inatsisartut og Naalakkersuisut. De har igangsat arbejdet. Det er meget ærgerligt, at man bruger udgifterne til processen som undskyldning for at stoppe en proces, siger Steen Lynge.

 

IA: Forsinkelse går ud over teleaktører og borgere
Tele-Post selv forklarer forsinkelsen med voksende konsulentudgifter i en mail til KNR. Konsulenter er efterfølgende blevet sagt op.

Men det er en tynd forklaring, siger IA's politiske ordfører, Naaja Nathanielsen.

- Det virker ærlig talt som om, man kommer i 11. time. Det, synes jeg, er dårlig stil. Det er også utidigt over for de aktører, der venter. Det er det også over for resten af samfundet, siger hun.

Læs også Billigere internet forsinket igen

Konsulenterne skulle udregne, hvor meget de nye udbydere skal betale Tele-Post for at bruge deres netværk. Det nåede de dog tilsyneladen ikke, inden de fik sparket, og derfor er det billigere internet udskudt på ubestemt tid.

 

Naalakkersuisut skal på banen
Politikerne lover dog handling. Steen Lynge har sendt en række paragraf 37-spørgsmål til Naalakkersuisut. Naaja Nathanielsen kræver naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, på banen.

Justus Hansen har en anden mulig løsning i ærmet.

- Hvis Tele brokker sig så meget over de her udgifter, så kan Naalakkersuisut tage sin overskudsandel, bruge sin egne konsulenter og få det her ført ud i livet hurtigst muligt, siger han.

Knud Kristiansen og fungerende direktør i Tele-Post, Steen Montgomery-Andersen, kan først udtale sig i sagen imorgen torsdag.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl